1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUMLAR GÖRÜŞMELERDE SAMİMİ DEĞİLLER”
“RUMLAR GÖRÜŞMELERDE SAMİMİ DEĞİLLER”

“RUMLAR GÖRÜŞMELERDE SAMİMİ DEĞİLLER”

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, iki kesimli, iki toplumlu, siyasal eşitliğe dayalı çözüm şeklinin Rumlar tarafından farklı algılandığını savunarak, “Birileri federasyonun ne demek olduğunu Rum kesimine anlatmal

A+A-

AKÇA: “KIBRISLI RUMLARIN VE TÜRKLERİN FEDERASYONDAN ANLADIKLARI FARKLI… BİRİLERİ FEDERASYONUN NE ANLAMA GELDİĞİNİ RUMLARA ANLATMALI…”

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, iki kesimli, iki toplumlu, siyasal eşitliğe dayalı çözüm şeklinin Rumlar tarafından farklı algılandığını savunarak, “Birileri federasyonun ne demek olduğunu Rum kesimine anlatmalı” dedi.

Rum ve Yunan yetkililerin Kıbrıs konusundaki bazı açıklamalarına değinen Akça, Kıbrıslı Rumların ve Türklerin federasyondan anladıklarının tamamen farklı olduğunu savundu.

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Akça, yazılı bir açıklamayla Kıbrıs sorununu ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye gelişini değerlendirdi.

“RUMLAR GÖRÜŞMELERDE SAMİMİ DEĞİLLER”

Rumların Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce farklı, seçimlerden sonra farklı açıklamalarda bulunduğunu iddia eden Latif Akça şöyle devam etti:

“Anlaşmanın Erdoğan ile çok rahat olacağını ifade eden Rumlar Erdoğan’ın ilk resmi ziyaretini KKTC’ye yapmasının ardından kuzeydeki Rum yandaşlarına ‘Erdoğan, KKTC’yi Rumlara satacak’ gibi ifadeler kullandı. Rumlar görüşmelerde samimi değiller…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.