1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLAR KIBRISLI TÜRK'ÜN ARACINA BOMBA KOYDU!
RUMLAR KIBRISLI TÜRK'ÜN ARACINA BOMBA KOYDU!

RUMLAR KIBRISLI TÜRK'ÜN ARACINA BOMBA KOYDU!

Havaya uçurdular!

A+A-

37 yaşındaki Kıbrıslı Türk Altan Karakuş’un aracı, Rum tarafındaki bir süpermarketin oto parkında bomba koyularak havaya uçuruldu

Suna ERDEN

Güney Kıbrıs Rum Yönetimindeki fanatiklerin son yıllarda Kıbrıslı Türklere ve araçlarına yönelik düzenlediği saldırılara geçtiğimiz cumartesi günü bir yenisi daha eklendi.

Güney Lefkoşa’da Ay Demet bölgesindeki bir süpermarkette çalışan 37 yaşındaki Kıbrıslı Türk Altan Karakuş’a ait araç bombalı saldırıya uğradı. Yaşanan olayda kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıs, marketin park yerinde bulunan Karakuş’a ait aracın altında düzenek yerleştirdi ve üzerine yanıcı madde döktü.  Söz konusu şahıs, olay yerinden ayrıldıktan birkaç saniye sonra patlama gerçekleşti.

Yaşadığı olay karşısında şoka uğrayan Karakuş, 15 yıldır Güneyde çalıştığını, şimdiye kadar herhangi bir saldırıya uğramadığını ifade ederek, “Yaşadığım olay beni çok etkiledi. Çok korktum” dedi. Karakuş, saldırıya uğrayan Isızu Trooper marka jeep aracının tamamen küle döndüğünü ve 7 bin Euro zararı olduğunu söyledi.

Herkes panik yaşadı

Olayın meydana geldiği markette 4 ay önce işe başladığını, 30 çalışandan sadece kendisinin Kıbrıslı Türk olduğunu kaydeden Karakuş, Cumartesi günü saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayı anlattı: Cumartesi günü sabah saat 06.00’da aracımı çalıştığım marketin park yerine bıraktım. İşe koyuldum. Akşam saat 16.30 sıralarında büyük bir patlama sesi duyuldu. Ardından yangın çıktı, dumanlar yükseldi. Önce ne olduğunu anlamadık. Markette birçok müşteri vardı. Herkes çığlık atmaya ve kaçışmaya başladı. İş arkadaşım yangının marketin alt katında bulunan araç park yerinde çıktığını söyledi. Henüz yanan aracın bana ait olduğunu bilmiyordum. Sadece ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Üç tane itfaiye aracı, polis geldi. Büyük panik yaşandı. Her yeri dumanlar kapladı.

Nereye gideceğini biliyordu

Kısa bir süre sonra patlayan ve yanan aracın bana ait olduğunu anladım. Şaşkınlık içerisinde kaldım. Dizlerimin bağı çözüldü ve çok korktum. Adeta şoka uğradım. Yangın söndürüldükten sonra bir saat sonra olay yerinde bulunan polisler marketin güvenlik kamera görüntülerini izlediler. Ben de izledim. Görüntülerde son model siyah renkli Nissan marka bir araç marketin yakınında durdu. İçinden başını kapüşonla kapatan ve elinde poşet torba taşıyan bir adam çıktı. Hızlı bir şekilde ve yüzünü elindeki torba ile gizleyen şahıs, direkt olarak marketin araç park yerine ve yine direkt olarak benim aracımın yanına gitti. Elindeki poşetten bir paket çıkardı, aracın altına koydu. Sonra poşetten çıkardığı bidondaki sıvıyı aracın üzerine döktü. Bunları birkaç saniyede yaptı. Sonra hızlı bir şekilde çıktı ve park halinde duran Nissan marka araç gelip onu aldı ve uzaklaştılar. Araç daha görünürde kaybolmadan patlama yaşandı. Akabinde yangın çıktı.  

7 bin Euro zararı var

Karakuş, saldırıya uğrayan Isızu Trooper marka jeep aracının tamamen küle döndüğünü ve 7 bin Euro zararı olduğunu da sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum