1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. RUMLAR, KKTC'DE YAPILACAK ETUCE TOPLANTISININ İPTALİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
RUMLAR, KKTC'DE YAPILACAK ETUCE TOPLANTISININ İPTALİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

RUMLAR, KKTC'DE YAPILACAK ETUCE TOPLANTISININ İPTALİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Eğitim Enternasyonali Avrupa Örgütü (ETUCE) toplantısının 17-18 Mayıs tarihlerinde KKTC’de yapılacağının duyurulmasının ardından, Rum Avrupa Parlamentosu milletvekilleri toplantıyı önleme amacıyla harekete geçtiler.

A+A-

Simerini ve diğer gazeteler, ETUCE toplantısının “anti işgal karakterini taşıyacağı” taahhüdünün verilmiş olmasına karşın toplantının KKTC’de yapılacak olmasının Güney Kıbrıs’ta tepkiyle karşılandığını yazdılar.

Rum eğitim sendikalarından OELMEK’in toplantıya katılmayacağını POED’in ise henüz karar vermediğini belirten gazete, Rum AP Milletvekilleri Andigoni Papadopulu, Sofoklis Sofokleus ve Eleni Theoharus’un çeşitli AB yetkililerine gönderdikleri mektuplarla toplantının iptali girişimi başlattıklarını yazdı.

Habere göre Rum AP Milletvekilleri, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso, AB Eğitim Komiseri Andrula Vasiliu ve Sosyal Hizmetler Komiser Lazlo Andor’a gönderdikleri mektuplarda, ETUCE toplantısının KKTC’de yapılmasının KKTC’nin ve “işgal makamlarının düzeyini yükselteceği” iddialarında bulundular.

Rum milletvekilleri ayrıca, toplantıya katılacakların Ercan Havaalanını da kullanacaklarını, bu durumun Eurocontrol ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün anlaşmalarını ihlal edilmesi anlamını taşıyacağını savundular.

Gazete, ETUCE’nin geçtiğimiz Eylül ayında da KKTC’de toplanması girişiminin yapıldığını ancak Rum Dışişleri Bakanlığı’nın müdahalesi sonrasında toplantının iptal edildiğini hatırlattı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.