1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLAR KONUŞTU TUTUKLAMALAR DEVAM ETTİ
RUMLAR KONUŞTU TUTUKLAMALAR DEVAM ETTİ

RUMLAR KONUŞTU TUTUKLAMALAR DEVAM ETTİ

Rumlar konuştu tutuklamalar devam etti

A+A-

Narkotik ekipleri, Metehan Kara Giriş Kapısı’nda Kuzey’e uyuşturucu getiren biri kadın iki Rum’u yakalandı, arabada yapılan aramada ise 170 gram uyuşturucu ile yakaladı.

Devrim DEMİR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri, ülkeye birçok kez uyuşturucu soktuğunu tespit ettiği Valeri Tarapai ve Sofoklis Mavroskoufi önceki gün saat 16.00 sıralarında Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapmak isterken düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Narkotik ekipleri, zanlı Sofoklis Mavroskoufi’nin kullanımındaki HXY 350 plakalı araçta yaptığı aramada 3 ayrı poşet içerisinde toplam 170 gram hintkeneviri, bir adet metal öğütücü, uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 700 Euro nakit para ele geçirildi.

Mavroskoufi’nin kullandığı HXY 350 plakalı arabada yolcu olarak bulunan Valeri Tarapai’nin üzerinde yapılan aramada ise göğsüne gizlediği ıslak mendil içinde 10 gram hintkeneviri ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılar ise 170 gram uyuşturucu maddeyi, Mohammad Helmi Salem Hilal’e bin 400 Euro karşılığında getirdiklerini itiraf ettiler.

İtirafları başka uyuşturucu maddeleri ortaya çıkardı 

Rumların itirafı sonucu, ayni akşam Lefkoşa’da Yediler Mahallesi’nde Muhannad Majed Fathi Al Ouri ile birlikte tespit eden Narkotik ekipleri, Al Ouri’nin üzerinde sigara paketine gizlenmiş 5 gram üzerinde de 200 miligram hintkeneviri ele geçirildi.

Zanlı Mohammad Helmi Salem Hilal’in evinde yapılan aramada ise, oda parfüm kutusuna gizlenmiş 10 gram hintkeneviri, uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 4 bin 200 TL, bin 795 Amerikan Doları, 370 Euro nakit paranın yanı sıra 2 adet öğütücü ve hassas terazi ele geçirildi.

Tarapai’nin yazışmaları Ulutaş’ı yakalattı

Polis, emare olarak alınan zanlı Valeri Tarapai’nin telefondaki yazışmalarını inceleme altına aldı.

Tarapai’nin cep telefonunda daha önce yine uyuşturucu suçundan yakalanan ve cezai ehliyeti olmadığı için serbest kalan Kemal Ulutaş da  tutuklandı.

Narkotik ekipleri gece geç saatlerde Ulutaş’ın Alayköy’deki evine operasyon düzenledi.

Ulutaş’ın evinde mutfak penceresinde folyo kâğıdına sarılı 1 gram hintkeneviri, evin bahçe kısmında ise 3 ayrı teneke içinde boyları 40 cm 3 kök hintkeneviri bitkisi ele geçirildi.

Ulutaş’ın önceki gün Güney’den yine uyuşturucu getirdiği ortaya çıktı

Polis önceki gün saat 16.00 sıralarında başlattığı operasyonu dün saat 03.00 sıralarına kadar devam ettirdi.

Birçok emareye ulaşan polis, toplam 5 kişiyi tutukladı. 21 yaşındaki Rum kadının verdiği ifadede zanlı Kemal Ulutaş ile sürekli telefonla görüştüklerini itiraf etti.

Tarapai, Ulutaş’ın 17 Mayıs tarihinde Metehan Kara Giriş Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve Metahan yakınlarında bir market önünde uyuşturucu alışverişi yaptıklarını itiraf etti.

Tarapai, Ulutaş’ın 380 euro karşılığında 28 gram hintkeneviri alarak 17 Mayıs’ta KKTC’ye ithal ettiğini polise itiraf etti.

3’er gün tutuklu kalacaklar  

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil Dümenci, zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini zanlı Kemal Ulutaş’ın dışında tüm zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini belirtti.

Dümenci, soruşturmanın selameti için zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

“Esrar benim için kutsaldır”

Zanlı Kemal Ulutaş’ın avukatı Barış Mamalı 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etti. Mamalı, müvekkilli Ulutaş’ın 16 Mayıs 2016 tarihinde Barış Ruh Hastanesi’nden raporu olduğunu ve uyuşturucu madde ithal ve tasarruf etmesi ile ilgili cezai ehliyeti olmadığını anımsattı.

Mamalı, müvekkilinin bu rapor ışığında serbest bırakılmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Mamalı’nın talebini ret etmesi üzerine, Mamalı müvekkilini tanık kürsüsüne çağırdı.

Kemal Ulutaş, avukat ve savcının sorularını yanıtladı.

Ulutaş, “Ben dünyalıyım esrar benim için kutsaldır. Baş ağrısı gibi nedenlerimden ötürü bu maddeyi kullanıyorum bu bana vahiy olarak geldi, tüm dünyada serbest bizde yasak” sözlerini kullanarak ilginç savunması ile dikkat çekti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.