1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLAR KOŞTU BİZ BAKTIK!
RUMLAR KOŞTU BİZ BAKTIK!

RUMLAR KOŞTU BİZ BAKTIK!

RUMLAR KOŞTU BİZ BAKTIK!

A+A-

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, 14 ülkeden 251 sporcunun katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

 

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda üst üste dördüncü kez gerçekleştirilen organizasyonda, Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Hırvatistan, Karadağ, Slovenya, Moldova, Sırbistan, Gürcistan, Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesiminden sporcular mücadele etti. Azerbaycan ve İsrailli sporcular ise şampiyonada tasnif dışı yarıştı. Davet olmadığı için KKTC’den hiçbir atlet bu yarışta yer alamadı.

Türkiye, erkek ve bayanlarda toplam 46 sporcuyla mücadele ettiği organizasyonda 4 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Toplam 24 branşta yarışların yapıldığı şampiyonada erkeklerde Türk sporculardan Yavuz Can 400 metrede, Ramazan Özdemir 1500 metrede altın madalya aldı. Batuhan Altıntaş, Mehmet Güzel, Halit Kılıç ve Yavuz Can'dan oluşan bayrak takımı da altın madalyanın sahibi oldu.

Erkeklerde Batuhan Altıntaş 400 metrede gümüş, Hasan Basri Güdük 800 metrede ve Ümit Sungur da sırıkla atlamada bronz madalya elde etti.

Bayanlarda ise gülle atmada Emel Dereli altın madalyaya ulaşırken, Burcu Yüksel yüksek atlamada, Serpil Koçak uzun atlamada gümüş madalya kazandı. Esin Bahar Dölek, Seray Şentürk, Sema Apak ve Meryem Kasap'tan oluşan bayrak takımı gümüş madalyanın sahibi oldu. Özlem Kaya 3000 metrede, Songül Konak 1500 metrede, Buse Arıkazan da sırıkla atlamada bronz madalya kazandı.

Türkiye, genel klasmanda hem erkekler hem de bayanlarda şampiyonluğa ulaştı. Erkeklerde Bulgaristan ikinci, Romanya ise üçüncü oldu. Bayanlarda ise Romanya ikinciliği elde ederken, Yunanistan üçüncü sırada yer aldı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.