1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLAR ÖNCE DÖVDÜLER, SONRA YÜZÜNE TÜKÜRDÜLER!
RUMLAR ÖNCE DÖVDÜLER, SONRA YÜZÜNE TÜKÜRDÜLER!

RUMLAR ÖNCE DÖVDÜLER, SONRA YÜZÜNE TÜKÜRDÜLER!

Rumlardan ahlaksız saldırı!

A+A-

Larnaka-Lefkoşa yolunda seyahat eden Erfem Günsay’ın kullandığı aracın önünü kesen Rumlar, eşinin yanında darp edip, yüzüne tükürüp gittiler

Pelin YÜKSELAY

Tedavi amaçlı Larnaka’ya giden Simge-Erfem Günsay çifti, ömür boyu unutulmayacak, ahlaksız bir saldırı ile yüzleşti. Larnaka’dan, Lefkoşa’ya dönerken 30 dakika boyunca Mercedes marka taksi şoförü tarafından taciz edilen Günsay çifti, Lefkoşa yakınlarında saldırıya uğradı.

Yaşadıklarını Diyalog’a anlatan Erfem Günsay, “Lefkoşa’ya yaklaştığımız zaman bizleri taciz eden taksiciye yardım amacıyla ikinci bir araba geldi ve birlikte önümüzü kestiler. Rumlardan biri şoför kapısını açıp, bana vurmaya başladı. Sağ omuzuma ve enseme şiddetli darbe indirdikten sonra yüzüme tükürüp, ‘Bello Turkos’ diye bağırıp kaçtılar”dedi.

Yaşanan bu korkunç olay sırasında eşinin ağlama krizine girdiğini belirten Günsay, durumu Rum polisine şikayet ettiğini söyledi.

Eşiyle beraber MJ 698 plakalı araçlarıyla Larnaka yolundan Lefkoşa’ya doğru ilerledikleri sırada otobanda MNX 734 plakalı taksiyi geçtiklerini anlatan Erfem Günsay, ‘ne olduysa taksiyi geçtikten sonra oldu’ dedi.

“Otobanda 30 dakika boyunca taciz edildik”

 

Erfem Günsay yaşadıkları olayı şöyle anlattı:

“Otobanda normal hız limitleri içerisinde kendi yolumda ilerliyordum. Önümde Rum bir taksi vardı ve onu geçtim. Sonra yine normal bir şekilde kendi şeridime geçerek ilerlemeye devam ettim. Bu sırada geçtiğim taksinin yanıma gelip aracından el kol işareti yaptığını fark ettim. Aracımın camını açtığımda bize ‘Bello Türko’ diye bağırdığını ve küfür ettiğini duydum.

Bu sırada otoban üzerinde aracıyla bizi sıkıştırmaya çalıştı. Üzerimize sürüyor ve bizi yoldan çıkarmaya çalışıyordu. Otobandan çıkana kadar bu böyle devam etti. Yaklaşık 30 dakika boyunca bu şekilde kovalanarak ve taciz edilerek ilerledik. Otobandan sapınca da arkamızda kalmaya devam etti ancak tacizleri bitmişti.”

 

Araçlar iki oldu

“Tam bitti herhalde kurtulduk derken araçlar iki oldu. Belli ki, birisini aramış ve belli bir yere gelince ikinci araç önümüze çıkarak yolumuzu kesti. Kendi de hemen sağ tarafımda durup bizim kaçmamızı engelledi. Arabadan indi ve benim kapımı açtı. Biz araçtan inmedik. Sağ omzuma ve enseme olmak üzere darbeleri oldu. Bu sırada küfürler ve tehditler savurmaya devam etti. Bir de sürekli bize tükürüyordu. Diğer araçtaki adam da bize küfrediyor ama diğerini tutuyordu. Biz en ufak bir tepki vermedik. Orada ikinci araçtaki kişinin taksicinin babası olduğunu öğrendik. Bu arada bölgedeki esnafta hemen bizim yanımıza koştu. Onları sakinleştirmeye bizi de rahatlatmaya çalıştılar. Bu arada Polisi aramışlar. Olay yerine Polis geldi, ifademizi aldı ve şikâyetçi olacağımızı söylediğimizde bizi karakola çağırdı. İfademizi verdik ve iki şahıstan da şikâyetçi olduk. Rum Polisleri de bize çok iyi davrandı. Bunu da belirtmek istiyorum.

 

“Eşim ağlama krizi geçirdi, çok korktu”

Yaşanan olay karşısında eşinin çok korktuğunu ve ağlama krizine girdiğini belirten Erfem Günsay, kendilerinin yaşadıkları bu korkuyu başka hiç kimsenin yaşamasını istemediklerini belirtti.

Saldırının kendisini Güney Kıbrıs’a geçmekten alıkoymayacağını da belirten Günsay, “yine geçerim ancak yanımda kendimi böylesi bir olaya karşı savunma amaçlı bir şeyler bulundururum” dedi.

Olayın peşini bırakmayacağını ve suçluların gerekli cezayı alması için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekleyen Erfem Günsay, tazminat davası açacağını kaydetti.

“Neden bize saldırdılar anlamadık?”

Araçta yolcu olarak bulunan Erfem Günsay’ın eşi Simge Günsay’da olay karşısında yaşadıkları şoku anlattı. Simge Günsay, ne aracı geçerken ne de sonrasında en ufak bir hata yapmadıklarını belirterek, neden böylesi bir linç girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını anlamadıklarını belirtti.

Simge Günsay, şöyle dedi:

“Bizim iki tane küçük çocuğumuz var. Onlar da araçta olabilirdi. 30 dakika boyunca otobanda sıkıştırılarak kovalandık. Allah korudu, kaza yapabilirdik. Bu ne kadar büyük yüktür ve sorundur bilir misiniz? Bize çok şükür bir şey yapamadılar ama yarın bir başkasına yapabilirler. Bunun hesabını kim verecek? Ben bizi bu şekilde linç etmek isteyen Rumların bulunup yargılanmasını, cezalandırılmalarını istiyorum ki başka kişilere saldırmasınlar.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum