1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLAR TÜRKİYE’NİN SONDAJ PLATFORMU GETİRMESİ HALİNDE...
RUMLAR TÜRKİYE’NİN SONDAJ PLATFORMU GETİRMESİ HALİNDE...

RUMLAR TÜRKİYE’NİN SONDAJ PLATFORMU GETİRMESİ HALİNDE...

Lefkoşa’dan Caydırma Hareketleri... Türkiye’ye...

A+A-

 

DAHA ÇOK HUKUKİ, İÇ YARGI İMKANLARI VE AVRUPA MAHKEMELERİ İLE ALAKALI TEDBİRLER DÜŞÜNÜLÜYOR

Rum Yönetiminin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e sondaj platformu getirip yerleştirmesi halinde ortaya konacak tepki için yöntem aradığı, Türkiye’ye platform kiralayacak şirketlere karşı hukuki tedbirler düşündüğü bildirildi.

Fileleftheros “Lefkoşa’dan Caydırma Hareketleri... Türkiye’ye Platform Kiralayacak Şirketlere Karşı Hukuki Tedbir” başlıklı haberinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Türkiye’nin sondaj platformu kiralamak için en az iki uluslararası şirketle temas ettiği bilgisini ve kendi platformunu satın alma niyetinde olduğunu, son Rum Ulusal Konsey toplantısında katılımcılara açıkladığını yazdı.

Gazete Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Türkiye’nin sondaj platformu edinme niyetiyle ilgili Rum basınında çıkan haberleri yorumlarken, “(Türkiye’nin platform kiralamak için başvurduğu şirketler) Bunlar sondaj alanında uzman şirketlerdir. İsimlerini veya itibarlarını riske atacaklarına inanmıyoruz” dediğini yazdı.

Gazeteye göre Türkiye’nin platform kiralama veya satın almaya “yeltenmesi” durumunda Rum Yönetiminin alacağı tedbirlere de atıfta bulunan Hrisdodulidis, “Paniğe gerek yok. Bir sondaj platformu kiralamak veya satın almak ve sondaja başlamak o kadar kolay değil. Böyle bir çalışma yapmak için çok iş, teknik bilgi ve uzman personel gereklidir. Bunu bir hafta içerisinde yapmak mümkün değildir” dedi.

Gazete Rum Yönetiminin düşündüğü tedbirlerin daha çok hukuki ve gerek iç yargı imkanları gerek Avrupa mahkemeleriyle alakalı olduğunu haberine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.