1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "RUMLAR TÜRKİYE'Yİ ŞİKÂYET ETMEKTEN VAZGEÇMELİ"
"RUMLAR TÜRKİYE'Yİ ŞİKÂYET ETMEKTEN VAZGEÇMELİ"

"RUMLAR TÜRKİYE'Yİ ŞİKÂYET ETMEKTEN VAZGEÇMELİ"

Özgürgün: "Rumlar Türkiye'yi şikayet etmekten vazgeçmeli"

A+A-

 

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Rumların Doğu Akdeniz’de tanisyonu yükseltiklerine dikkati çekerek ,’’Rum tarafı dogalgazı illegal biçimde tek taraflı olarak sahiplenerek üçüncü ülkelerle anlaşma ve temaslarını son hızla sürdürüyor.Rumlar durmadan Türkiye’yi AB’ye sikayet etmekten ibaret politikasini degistirmeli" dedi.

Özgürgün şunları kaydetti:

-Rum tarafı dogalgazı illegal biçimde tek taraflı olarak sahiplenerek üçüncü ülkelerle anlaşma ve temaslarını son hızla sürdürüyor.

-Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır üçlüsü Cumartesi günü Kahire’de buluşacak. Anastasiades oradan İsrail’e gececek. Tansiyonu kim yukseltiyor?

-İsrail Dişişleri Bakanı Güney’deki temaslarının ardından Türkiye’ye sert mesajlar verip, AB’yi bu konuda daha aktif olmaya çağırıyor.

-Dogalgazla ilgili çok büyük ekonomik işler ve yatırımlar için stratejik anlaşmaları başarıyla imza atacaklarını duyurup ortamı provake ediyor.

-Tabii bu haberler ve beyanları Rum basını servis ediyor ve uluslararası platformda destek bulduğunu güçlü oldugunu gçstermeye çalışıyor!

-Yine Rum gazeteleri, Eide’nin gelişi ve Anastasiades’in mizakerelere geri dönüş koşulları hakkında manipulasyon gayretinde.

-Rumlar Türkiye’nin belli noktalarda sorunlu oldugu ülkelere yanaşmak ve durmadan AB’ye şikayet etmekten ibaret politikasini degiştirmeli.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.