1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLARDAN DEEP PURPLE KONSERİNE TEPKİ"
RUMLARDAN DEEP PURPLE KONSERİNE TEPKİ"

RUMLARDAN DEEP PURPLE KONSERİNE TEPKİ"

Dünyaca ünlü Deep Purple müzik grubunun dün akşam KKTC’de gerçekleştirdiği konser, Rumların tepkisine neden oldu.

A+A-

Dünyaca ünlü Deep Purple müzik grubunun dün akşam KKTC’de gerçekleştirdiği konser, Rumların tepkisine neden oldu.

Simerini gazetesi; “Deep Purple Yunanca Bilmiyor… Konserleri Dün Akşam İşgal Bölgelerinde Gerçekleşti” başlığıyla aktardığı haberinde, gerek Rum Hükümeti’nin, gerekse yurtdışındaki Rumların yaptığı tüm girişimlere rağmen, Deep Purple’ın Cuma akşamı Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye geldiğini ve dün akşam konserini verdiğini yazdı.

Gazete, Deep Purple’ın adaya, Danimarka havayolu şirketinin charter seferiyle geldiğini öne sürerken, VIP salonundan geçtiklerini ve uçuş masraflarının da organizatörler tarafından karşılandığını kaydetti.

Organizatörlerin hedefinin, böyle tanınmış grupların olduğu etkinlikler düzenleyerek “sahte devletin yasa dışı varlığını ileriye götürmek” olduğunu iddia eden gazete, grubun, organizatörlerden yaklaşık 1 milyon Euro tutarında ücret aldığını öne sürdü.

Habere göre, Rum Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Aleksandros Zinon, “Deep Purple konserini duyar duymaz harekete geçerek etkinliğin gerçekleşmesini önlemeye çalıştıklarını; ilgili yerlerle iletişime geçerek Kıbrıs’taki siyasi durumu anlattıklarını; ancak buna rağmen, konserin gerçekleşeceği yanıtını aldıklarını” söyledi.

Zinon, “uçuşu gerçekleştirecek olan Danimarka havayolu şirketiyle de temasa geçtiklerini ve uçuşun, Türkiye üzerinden mi, yoksa direkt Londra’dan mı gerçekleştirildiğini araştıracaklarını” kaydetti.

Gazete, konserin, daha önceden KKTC’de gerçekleştirilmesi planlanan benzer konserleri “başarıyla engelleyen” yurtdışındaki Rumların da tepkisine neden olduğunu yazdı.

Haberde, Rum Hükümeti’nin konsere siyasi önem atfetmediği, ancak bu durumun bir şekilde KKTC’nin tanınması anlamına geldiği belirtildi.
Gazete, bu konserin ilerde, benzer hedeflerle kullanılabileceğini de öne sürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.