1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rumları Çok Kızdıran Tweet! Ada karıştı...
Rumları Çok Kızdıran Tweet! Ada karıştı...

Rumları Çok Kızdıran Tweet! Ada karıştı...

Başkan öyle bir tweet attı ki...

A+A-

ABD elçisi bir tweet attı, Güney Kıbrıs karıştı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in Moskova ziyaretinde Rusya donanmasına limanlarını açması, ABD ile Güney Kıbrıs arasında bir süredir devam eden krizi tırmandırdı.

Rum lider Anastasiadis, ABD ve İngiltere’yi doğu Akdeniz’deki doğalgaz krizinde Türkiye’nin yanında yer almakla suçlarken, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig, Twitter’dan Rum liderin ziyareti ile Moskova’da öldürülen muhalif Rus lider Boris Nemtsov arasında bağlantı kurdu. Sert tepki gösteren Rumlar, elçinin geri çekilmesini istedi.

ABD ile Rum yönetimi arasındaki Twitter krizine, John Koenig’in kişisel hesabından Moskova’da hafta sonu öldürülen Rus muhalif lider ile Anastasiadis ziyaretinin örtüştüğüne dikkat çekerek, Rum halkına ‘Ne düşünüyorsunuz’ diye sorması neden oldu.

Rum lider Nikos Anastasiadis sert tepki göstererek, ABD Büyükelçiliği’ne, ‘Elçinin tweet'i kabul edilemez, Bu ABD’nin resmi görüşü mü?” diye sordu. Rum Hükümet sözcüsü ‘Büyük devletlerden dost olmayacağını, sadece çıkarların ön planda olduğunu öğrendik” derken, Başpiskopos Hrisostomos da ABD’ye elçisini geri çekmesi çağrısında bulundu. Rum medyası ise, “ABD elçisi sinsi ve cüretkâr” yorumunu yaptı.

KOENİG: YANLIŞ ANLAŞILDIM
Attığı bir tweet ile şimşekleri üzerine çeken Koenig, tartışmaların ardından ikinci bir açıklama yayınlayarak, yanlış anlaşıldığını ve Rus muhalefet lideri Nemitsof’a düzenlenen suikast ile Anastasiadis’in ziyareti arasında bağlantı kurmadığını söyledi. Elçi, “Ben sadece Anastasiadis’in Moskova ziyareti hakkındaki yorumları almak istedim” dedi.

ABD Büyükelçiliği ise John Koenig’in görevden alınması çağrılarına, “ABD elçileri Lefkoşa’ya üç yıllığına gelir. John Koenig’in görev süresi de 2015 yaz aylarında sona erecek. Yeni gelecek büyükelçiye ise, Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve ABD Kongresi karar verir” cevabını verdi.

d.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.