1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "RUMLARIN ASLA SAMİMİ DEĞİLLER..."
"RUMLARIN ASLA SAMİMİ DEĞİLLER..."

"RUMLARIN ASLA SAMİMİ DEĞİLLER..."

"RUMLARIN ASLA SAMİMİ DEĞİLLER..."

A+A-

TMT Mücahitler Derneği, Rumlar ile bir çözüme ulaşılabileceği görüşü ile hareket eden bazı yetkililerin yavaş yavaş Rumların asla samimi olmadıklarını görmeye başlamalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

 

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni 51 yıldır silah zoru ve terör ile gayri meşru bir şekilde gaspederek, Cumhuriyet’in eşit ortağı Kıbrıs Türk halkını ayni yöntemlerle dışlayan ve Uluslararası Hukuk’a aykırı bir şekilde AB’ye alınan, ancak bu acı gerçekler karşısında hala daha dünya tarafından haksız bir şekilde meşru sayılan Rum tarafının samimi bir şekilde masaya dönüp Kıbrıs’ın gerçeklerini dikkate alarak siyasi bir çözüme yanaşmasının artık beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Bora, “Son günlerde kamuoyunda çıkan haberlerde Anastasiadis’in ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devam edeceğini ısrarla söylemesi, Disi Başkanı Averof Neofitu’nun ‘Navtex’un kaldırılmadan müzakerelerin başlamayacağı ve de uluslararası arenada dostluğun olmadığına stratejik çıkarların söz konusu olduğu’, Avrupa Parlamentosu Rum Milletvekili Theocharous’un ‘Türkiye’nin AB üyeliğinin yolunun Kıbrıs ile Ermenistan’dan geçtiği’ söylemleriyle olumsuz tutumlarından vazgeçmedikleri anlaşılmaktadır” dedi.

Rum tarafının devamlı surette Kıbrıs Türk halkını eşit bir taraf olarak görmek istemeyip Türkiye’yi muhatap almaya, AB ticaret tüzüğünü devamlı surette engellemeye çalışmasının, hellim konusunda ortaya koyduğu kabul edilemez tavırlarının Kıbrıs Türk halkı ile samimi bir şekilde anlaşmadan yana olmadığını göstertiğini ifade eden Bora, masaya dönmesi gereken Anastasiadis ile diğer Rum yetkililerin yaptıkları ve söyledikleri karşısında iyimser olmanın mümkün olmadığını belirtti.

Anastasiadis’in ABD ile AB’den beklediği desteği sanki alamamış gibi yakınması ve Rusya’nın yolunu tutması Rum’un kaypak politikasının bir gereğidir” diyen Bora,  şımartılan Rum’un bu cesareti nereden ve nasıl aldığına bakılması gerektiğini belirtti.

“Kıbrıs Türk halkının Ada’daki varlığını hazmedemeyen ve her fırsatta insanlık adına utanç verici uygulamaları Kıbrıs Türk halkına reva gören Rumların bu uzlaşmaz ve hak tanımaz tavırlarını görmeyerek Devletimizin varlığını ve ona her türlü maddi manevi desteği veren Anavatanımızı her fırsatta hedef yapanların artık utanmaları gerekir” diye konuşan Bora, her fırsatta hedef yaptıkları “Devlet ile Anavatan” sayesinde varlıklarını sürdürdüklerini unutmamaları gerektiğini söyledi.

Bora açıklamasına şöyle devam etti;

“Bir kez daha açıklıkla ifade ediyoruz. Haklı ve meşru bir şekilde Kıbrıs Türk halkının ezici çoğunluğunun onayı ile ilân edilen 32 yıllık Bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve onun yegâne hamisi Anavatanımız Türkiye’den asla vazgeçmeyeceğiz. Biraz akıl ve insaf lütfen. Bugünkü barış, huzur ve güveni nice fedakarlıklarla sağlayan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetleri’nin varlığı olmasa halimiz nice olur!”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.