1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLARIN GÖZÜ TÜRKİYE VE KKTC’YE ÇEVRİLDİ!
RUMLARIN GÖZÜ TÜRKİYE VE KKTC’YE ÇEVRİLDİ!

RUMLARIN GÖZÜ TÜRKİYE VE KKTC’YE ÇEVRİLDİ!

Bu iş Rumların hoşuna gitmemiş... KKTC’deki tehlikeler konusunda bilgilendirmeler yapıldı....

A+A-

TÜRKİYE’NİN, KKTC’YE TURİST GÖNDEREN YABANCI SEYAHAT ACENTELERİNE TEŞVİK VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Güney Kıbrıs’a giden turist sayısındaki düşüş Rumların gözünü Türkiye ve KKTC’ye çevirdi. Türkiye’nin, KKTC’ye turist gönderen her seyahat acentesine, turist başına 130-150 Euro arasında değişen miktarlarda teşvik verdiği iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Turizm Örgütü (KOT) Siyasi Sorumlusu Yorgos Lakkotripis’in, yabancı seyahat acentelerinin KKTC’te tatile yönelik bir takım paketler sunduklarını ve bunun, Türkiye ve KKTC’nin, yabancı seyahat acentelerine KKTC’ye yolladıkları turist başına 130 ile 150 Euro arasında değişen miktarlarda teşvik vermesinden kaynaklandığını iddia ettiğini yazdı.
Habere göre Lakkotripis, KOT’un değişmez tezinin, Ercan Havalimanı’nın kullanılması veya KKTC’de tatil yapılmasını teşvik eden seyahat acenteleriyle işbirliği yapmamak olduğunu söyledi.

Lakkotripis ayrıca, Rum Dışişleri Bakanlığı ve Güney Kıbrıs’ın yurtdışındaki büyükelçilikleri aracılığıyla, seyahat acentelerinin KKTC’ye turist yollanmasıyla ilgili tehlikeler ve KKTC’deki otellerin büyük bir çoğunluğunun, Rum göçmenlere ait araziler üzerine inşa edilmiş olmasından kaynaklı yasadışılıklar konusunda bilgilendirmeler yapıldığını belirtti.

Öte yandan Haravgi gazetesi de, Güney Kıbrıs’a giden turistlerde, son 13 ayın en düşük sayısının kaydedildiğini yazdı.

Haberde, başta Güney Kıbrıs’ın turizm piyasasını en çok besleyen ülke olan İngiltere’den olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden Güney Kıbrıs’a giden turist sayısında düşüş görüldüğü belirtildi.

Gazete, geçen yılın Mart ayında Güney Kıbrıs’a giden turist sayısı 92 bin 620 iken, bu yıl Mart ayında bu rakamın 77 bin 533’e düştüğünü kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.