1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUMLARIN GÜCÜ VE REFAHI PAYLAŞMA NİYETİ YOK”
“RUMLARIN GÜCÜ VE REFAHI PAYLAŞMA NİYETİ YOK”

“RUMLARIN GÜCÜ VE REFAHI PAYLAŞMA NİYETİ YOK”

Kıbrıs Cumhuriyeti maalesef dünyanın tanıdığı bir devlet oldu...

A+A-

 

EROĞLU: “RUMLARIN GÜCÜ VE REFAHI PAYLAŞMA NİYETİ YOK”

“KIBRIS CUMHURİYETİ MAALESEF DÜNYANIN TANIDIĞI BİR DEVLET OLDU. RUMLAR ORTAKLIK DEVLETİNİ İŞGAL ETTİLER, HEM SUÇLU, HEM DE GÜÇLÜ POZİSYONDA ULUSLARARASI ARENADA OYUN OYNAMAYA DEVAM EDİYORLAR”

“KIBRIS TÜRK HALKINI BİR 40 YIL DAHA MÜZAKERE MASASINDA TUTAMAYACAKLARI BİR GERÇEKTİR”

“ANASTASİADİS ARTIK GÖRÜŞME MASASINDA SONA YAKLAŞTIĞIMIZI KABUL EDER NOKTAYA GELSİN”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların gücü ve refahı paylaşmak niyeti olmadığını kaydederek, “Kıbrıs Cumhuriyeti maalesef dünyanın tanıdığı bir devlet oldu. Rumlar ortaklık devletini işgal etti ve hem suçlu, hem de güçlü pozisyonda uluslararası arenada oyun oynamaya devam ediyorlar” dedi.

Müzakere masasında iyi niyetle ve anlaşma olsun diye uğraş verenin Türk tarafı olduğunu kaydeden Eroğlu, masadan kaçmaya çalışanın ve ortaya çıkan anlaşmaları reddedenin Rum tarafı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bugün Tokat Valisi Cevdet Can ve beraberindeki misafir heyeti kabul etti.

Kabulünde, Kıbrıs konusuna değinen Eroğlu, Rumların durup dururken müzakere masasından kaçtığını ve dünyaya Türkiye’yi suçlayıcı beyanatlar verdiğini söyledi.

Eroğlu, “Yine bizi ve Türkiye’yi suçlamaya çalışıyorlar. Elbette, Akdeniz’de Türk silahlı kuvvetlerine, deniz kuvvetlerine bağlı gemiler dolaşacak, elbette biz de sismik araştırma hakkına sahibiz. Bu bölgede deniz altı zenginliklerine biz de ortağız” dedi.

“KIBRIS TÜRK HALKINI BİR 40 YIL DAHA MÜZAKERE MASASINDA TUTAMAYACAKLARI BİR GERÇEKTİR”

Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletlerin, Rumların bu tavrından bazı şeyler çıkarabileceğini, gerçekleri görebileceğini düşündüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Mümkün mü değil mi bilmiyorum ama neticede Kıbrıs Türk halkını bir 40 yıl daha müzakere masasında tutamayacakları bir gerçektir” dedi.

Konuşmasında “insanların kaderlerini coğrafyaların belirlediği” sözüne de atıfta bulunan Eroğlu şunları kaydetti:

“Türkiye ateş çemberi içinde, inşallah bu sıkıntılar kısa zamanda geçer, bölge sükûnete kavuşur. Allah da bizim komşularımıza akıl izan verir. Bunu derken şunu kastediyorum, Rum tarafının anlaşma niyetleri varsa oturur konuşur, anlaşırız ama anlaşma niyetleri yoksa bunu bütün dünyaya açıkça ifade etsinler. Çünkü Rumların gücü ve refahı paylaşma niyeti yoktur. Kıbrıs Cumhuriyeti maalesef dünyanın tanıdığı bir devlet oldu. Ortaklık devletini işgal ettiler, hem suçlu, hem de güçlü pozisyonda uluslararası arenada oyun oynamaya devam ediyorlar.”

TC BAŞBAKANI DAVUTOĞLU’NUN KIBRIS KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASINA DEĞİNDİ

Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Kıbrıs konusundaki bir açıklamasını anımsatarak, Davutoğlu’nun “Eğer Güney Rumlarındır şeklinde bir iddiaları varsa, o zaman da kuzey Türklerindir, gelsinler oturalım, iki devleti konuşalım’ sözlerini aktardı ve şunları söyledi:

“Eğer, müzakere masasında oturmazsan, ‘Güney Kıbrıs benimdir, Türkleri ortak yapmamam’ diye bir düşüncen varsa o zaman müzakere masasında bulunan Birleşmiş Milletler parametrelerini yeniden gözden geçirmek gerekir, Sayın Başbakanın anlatmak istediği buydu ama Rumlar bunu da dünyaya şikâyet etti.”

“ANASTASİADİS GÖRÜŞME MASASINDA SONA YAKLAŞTIĞIMIZI KABUL EDER NOKTAYA GELSİN”

Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Avrupa Birliği toplantısına katıldığını ve burada rahatsızlandığını da hatırlatan Eroğlu, “Allah şifalar versin. Sağlığına bir şey diyeceğimiz  yok ama Anastasiadis artık görüşme masasında sona yaklaştığımızı kabul eder noktaya gelsin” dedi.

YDÜ VE TOKAT ARASINDA KÖPRÜ

Kabulde, Tokat Valisi Cevdet Can da söz alarak, “Kıbrıs Türkü’nün kalbimizin derinliklerinde müstesna bir yeri vardır” diyerek Kıbrıs’a Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Tokat arasında bir köprü kurmak için geldiklerini söyledi.

Türk milletinin dünyadaki itibarını artırmak için Kıbrıs Türk halkının burada, kendilerinin ise Türkiye’de gayret gösterdiğini vurgulayan Can, Kıbrıslı Türklerin dünyadaki mücadelesini bildiklerini vurguladı.

“BİZ MERHAMET, HAYIR İHRAÇ ETME KONUSUNDA BİR NUMARAYIZ

Vali Cevdet Can, Türkiye’de son 10 yılda yaşanan gelişmelere dikkat çekerek “Bu gelişmelerin bu coğrafyaya barış, adalet, kalkınma ve huzur konusunda katkı koyacağına inanıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklamasına değinen Can, Türkiye’nin milli gelirinin binde yirmi birini insani yardıma ayırdığını söyleyerek, “Biz merhamet, hayır ihraç etme konusunda, insanı yardım noktasında hep bir numarayız. Bunların neticesinin dünyada görüleceğine, bunu hep birlikte göreceğimize inanıyorum” dedi.

Can’a ziyaretinde, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, AK Parti Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol İ. Bektaş da eşlik etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.