1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ RUMLARIN TAVIRLARI NEDENİYLE BOŞA ZAMAN HARCANIYOR”
“ RUMLARIN TAVIRLARI NEDENİYLE BOŞA ZAMAN HARCANIYOR”

“ RUMLARIN TAVIRLARI NEDENİYLE BOŞA ZAMAN HARCANIYOR”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Rumların zamana oynadığını,

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Rumların zamana oynadığını, oyalama taktiğiyle Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığını kabule yanaşmadığını ve “ENOSİS’’ hayalinden vazgeçmediğini; bu nedenle Kıbrıs sorununda boşa zaman harcandığını kaydetti.

Bora yazılı açıklamasında, “birleşik bir Kıbrıs’ın artık gündemden düşmesini ve yaşayabilir iki ayrı bağımsız devletin kabulünü” istedi.

Kıbrıs sorununun çözümünü isteyen bazı devletlerin ve ilgili kuruluşların Kıbrıs’ın gerçeklerini dikkate alarak Rumları uyarmadıklarını belirten Bora, bu devletlerin devamlı surette gerek Anavatan Türkiye’den ve Kıbrıslı Türklerden kabulü mümkün olmayan istekleri sıralamaya devam ettiğini belirtti.

Bora, “Yarım asırdan beri Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoru ve terör ile gasp eden bir idareyi maalesef dünya meşru olarak saymaya ve AB’nin de hatasını kabul edip Birliğe almasına rağmen, Rum’un bu gayri meşruluğuna katkı koyarak çözümsüzlüğe teşvik etmektedirler” dedi.

İki toplumun birbirine güvenmediğinin göz ardı edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Birleşik bir Kıbrıs’ın gündemden düşmesi ve Kıbrıs gerçeklerinin dikkate alınarak gerçekçi ve kalıcı çözüm olan ve birçok tarafsız hukukçu ve siyaset adamlarının da hemfikir olduğu ve yaşayabilir bir çözüm olan iki ayrı bağımsız devletin kabul edilmesi gerekir. Rumlar hala kendilerinin sebep olduğu bu günkü KKTC devletini kabule yanaşmamaktadırlar. Ancak yıllarca ENOSİS yüzünden sürüncemede bıraktıkları Kıbrıs sorununun ulaştığı bugünkü aşamadan geriye dönüşün mümkün olmadığını da anlamaya başlamalarına rağmen hala daha olumsuz tavırlarını sürdürmelerinin onlara daha büyük bedellere yol açabileceğini görmeleri lazımdır.”

Bora, Rumların KKTC halkının dostça uzattığı eli yeni yılda tutarak karşılık vermesinin Türk-Yunan dostluğuna ve Kıbrıs’ta yan yana yaşamak zorunda bulunan iki halka huzur ve güven getireceğini, başka bir seçenek de olmadığını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.