1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RUMLARIN YÜZDE 55'İ...
RUMLARIN YÜZDE 55'İ...

RUMLARIN YÜZDE 55'İ...

RUMLARIN YÜZDE 55'İ...

A+A-

Güney Kıbrıs’ta yapılan bir araştırmada vatandaşların yüzde 55’inin yolsuzluktan kişisel olarak etkilendikleri belirtilirken, halkın yüzde 92’si rüşvet ve bağlantıların, kamu hizmeti almanın en kolay yolu olduğu yönündeki düşüncesini dile getirdi.

Fileleftheros gazetesi 2014 yılında yolsuzlukla ilgili yapılan Eurobarometre’nin sonuçlarına yer verdi.

Araştırmaya göre, Avrupa vatandaşlarının dörtte birinin (yüzde 26) günlük hayatta yolsuzluktan kişisel olarak etkilendiği konusunda hemfikir olduğunu yazan gazete, İspanya ve Yunanistan’da bu yönde aynı görüşü paylaşanların oranının yüzde 63; Güney Kıbrıs’ta ise yüzde 55 olduğunu belirtti.

Avrupa vatandaşlarının dörtte üçünün (yüzde 73) rüşvet ve bağlantıların kullanılmasının ülkelerinde kamu hizmeti almanın çoğunlukla en kolay yolu olduğu düşüncesine sahip olduğunu aktaran gazete, Yunanistan’da böyle düşünenlerin oranının yüzde 93, Güney Kıbrıs’ta ise yüzde 92 olduğunu kaydetti.

Güney Kıbrıs’ta vatandaşların yüzde 88’inin yolsuzluğun iş kültürünün bir parçası olduğunu düşündüğünü de aktaran gazete, AB ülkelerinde vatandaşların çoğunluğunun, iş ve siyaset arasındaki sıkı ilişkilerin yolsuzluğa neden olduğu görüşünü paylaştığını; Güney Kıbrıs ve Yunanistan’da bu yöndeki oranın yüzde 90 olduğunu belirtti.

AB üye ülkelerinin çoğunun işletmelerinin ülkelerinde başarıya ulaşmasının tek yolunun siyasi bağlantılar olduğu inancında olduğunu da kaydeden gazete, Güney Kıbrıs’ta bu inancın yüzde 83 oranıyla çok güçlü olduğunu, öte yandan bu konuda mutlak bir inanca sahip olanların oranının yüzde 53 olduğunu vurguladı. 

TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.