1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "RUMLAR,KKTC'YE YALNIZCA KUMAR OYNAMAK İÇİN GELİYOR"
"RUMLAR,KKTC'YE YALNIZCA KUMAR OYNAMAK İÇİN GELİYOR"

"RUMLAR,KKTC'YE YALNIZCA KUMAR OYNAMAK İÇİN GELİYOR"

Fileleftheros gazetesi her gece 400’den fazla Rum’un, KKTC’ye yalnızca kumar oynamak için geçtiğini iddia etti.

A+A-

Rumların kumar tutkusunun, ödemeleri gereken borçlar olması ve yemek yemeye para bulamamalarının bile önüne geçtiği ve geçiş kapılarındaki Rum polisinin, Güney Kıbrıs’ın ekonomik krizin göbeğinde olduğu ve işsizliğin tavan yaptığı bir sırada, çok sayıda Rum’un kumar oynamak için KKTC’ye geçmesi nedeniyle “hayretler içerisinde kaldığı” bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Kumarhaneye Para Var, Yemeğe Yok” başlığıyla aktardığı haberinde, Metehan Sınır Kapısı’nda görev yapan bir polisin, özellikle saat 18:00-18:30’dan sonra Rumların KKTC’ye geçmeye başladıklarını; geçenlerden çoğunun Girne’deki kumarhanelere gittiğini; “acelesi olanların” Lefkoşa’dakilerde kumar oynadığını, bir kısmının da Bafra otellerine giderek, burada konakladıklarını iddia ettiğini yazdı.

400’den fazla Rum’un geceleri, KKTC’ye yalnızca kumar oynamak için geçtiklerini öne süren gazete, son 3 yılda Ercan Havalimanı aracılığıyla İstanbul’a seyahat eden Rum sayısında da artış kaydedildiğini ve bunun, gerek bilet fiyatlarının daha ucuz olması, gerekse Atina üzerinden İstanbul’a gitmektense, Ercan Havalimanı aracılığıyla doğrudan İstanbul’a gitmeyi tercih etmelerinden kaynaklandığını iddia etti.

Gazete, KKTC’deki kumarhane sahiplerinin en çok 2008 yılında kazanç elde ettikleri; Rumlar tarafından bu yılda, kredi kartlarıyla rulet, Black Jack ve diğer şans oyunları için 4 milyon 304 bin Euro harcadıkları, 2010 yılından sonra ise bu rakamların düştüğü iddiasında bulundu.

Her ne kadar rakamlar düşüş gösterse de, Rumların kumar tutkusunun, alışkanlığının ve bir gün kazanacakları umudunun, cepleri boş dahi olsa KKTC’ye geçerek kumar oynamaya yönlendirdiğini belirten gazete, bu yıl, kumarhaneler için 1 milyon Euro’yu, KKTC’deki otellerde kalmak için ve Türkiye’ye uçak bileti almak için de yaklaşık 3 milyon Euro’yu “havaya savurduklarını” yazdı.

Gazete, ilginç olanın, Rumların kendi devletine borcu varken, KKTC’den hizmet alımı için parayı nereden buldukları olduğunu; Rum polisinin de bu “trajikomik durumu” durdurmak için geçiş kapılarında denetimlere başladığını kaydetti.

Lefkoşa Rum Polis Müdürü Kipros Mihailidis, gazeteye yaptığı açıklamada, geçiş kapılarında, dua etme veya köylerini ziyaret etme saatleri dışında KKTC’ye geçen Rumların arasında, devlete borcu bulunanlar olup olmadığını kontrol etmek için denetimlere başlandığını söyledi.

SON 6 YILDA YALNIZCA KUMARHANELER İÇİN 15 MİLYON EURO HARCADILAR

Gazete, JCC şirketinin verilerine dayanarak, Rumların son 6 yılda, KKTC’deki kumarhanelerde 15 milyon 5 bin 176 Euro harcadıklarını, buna Türkiye’de benzer yerlerde harcadıkları 423 bin 366 Euro da eklendiğinde, bu rakamın 15,5 milyon Euro’ya ulaştığını yazdı.

Yine aynı verilerin, Rumların KKTC’deki otellerde kalmak için 8 milyon 387 bin 242 Euro ödediğini gösterdiğini belirten gazete, Türkiye’deki oteller için de 4 milyon 260 bin 568 Euro harcandığını kaydetti.

Gazete, Rumların KKTC’deki seyahat acentelerinde ise 3 milyon 830 bin 612 Euro, Türkiye’den aldıkları biletler için de 2 milyon 244 bin 492 Euro harcadıklarını yazdı.

Haberde, Rumların KKTC ve Türkiye’de son 6 yılda yaptıkları kredi kartı harcamalarının toplam 34 milyon 151 bin 456 Euro olduğu belirtildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.