1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RÜŞVET DAVASINDAN BERAAT ÇIKTI
RÜŞVET DAVASINDAN BERAAT ÇIKTI

RÜŞVET DAVASINDAN BERAAT ÇIKTI

Rüşvet davasından beraat çıktı

A+A-

Suna ERDEN

Girne’de faaliyet gösteren bir restoranda kaçak işçi çalıştırıldığını tespit ettikleri halde ceza yazmamak için rüşvet aldıkları iddiasıyla yargılanan Çalışma Dairesi memurları beraat etti

Girne’de faaliyet gösteren bir restoranda çalışma izinsiz işçi çalıştırıldığını tespit etmelerine rağmen iş yerine ceza kesmeyip restoran sahibinden rüşvet aldıkları iddiası ile yargılanan Çalışma Dairesi Denetçileri Fikri Çökmez, Gürtan Atış hakkındaki dava dün karara bağlandı. 26 Ağustos 2013 tarihinde resmi araçla restoran önünde bulundukları esnada polis operasyonu sonucu tutuklanan ve araçta rüşvet parası olduğu iddia edilen 700 TL ile yakalanan sanıklar aleyhlerine getirilen dört davadan yargılandı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hakkında tüm davalardan beraat kararı çıktı. Mahkeme, polisin elde ettiği 700 TL kanıt parasının polis ve restoran sahibinin işbirliği sonucu düzenlenen operasyon sonucu ele geçirildiğini, bu şekilde elde edilen kanıtların delil olarak kullanılamayacağına hükmetti.

İKİ YIL SONRA KARARA BAĞLANDI

Girne’de Ağustos 2013 tarihinde düzenlenen operasyonda Girne’de faaliyet gösteren bir restorandan rüşvet aldıkları iddiası ile tutuklanan ve yargılanmak üzere serbest bırakılan Çalışma Dairesi Denetçileri Fikri Çökmez, Gürtan Atış hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen karar duruşmasına Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin bakarken, savcı Mustafa Atakara, sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

DÖRT DAVADAN YARGILANDILAR

Kaza mahkemesinde 1.Dava 500 TL rüşvet alma,2.dava 700 TL rüşvet alma, 3.dava görevi su istimal etme ve 4. Dava menfaat sağlamak için yasal prosedürleri yerine getirmeme suçlarından yargılanan sanıklar hakkında verilen kararı Yargıç Ulutekin okudu.

Yargıç Ulutekin, sanıkların avukatının rüşvet operasyonunun rüşvet alındığı iddia edilen restoran sahibi ile polisin işbirliği sonucu gerçekleştirildiğini öne sürdüğünü ifade etti. Olayın 26 Ağustos tarihinde meydana geldiğini kaydeden Ulutekin, sanıkların çalışma dairesine ait resmi araçla söz konusu restorana gittiğini, o esnada restoran sahibinin araca doğru gidip, bir süre sonra geri döndüğünü ve kısa bir süre sonra görevli polis ekiplerinin resmi aracı ablukaya alıp sanıkları suçüstü hali gereği tutukladıklarını söyledi.

Yargıç, araçta yapılan aramada torpido gözünde 700 TL para bulunduğunu belirtti. Restoran sahibinin, çalışma dairesi denetçilerinin kendisini sürekli rahatsız edip rüşvet istediğine dair polise şikâyette bulunduğuna dair ifade verdiğini söylediğini kaydeden Yargıç, sanıkların ise 700 TL’yi torpido gözüne restoran sahibinin koyduğuna dair ifade verdiklerini belirtti.

TÜM DAVALARDAN BERAAT ETTİLER

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, 700 TL rüşvetin yanı sıra sanıkların farklı bir tarihte de restoran sahibinden 500 TL rüşvet aldıklarına dair iddia bulunduğunu kaydeden Yargıç, tüm olguları değerlendirdiğini ancak sanıkların 500 TL rüşvet aldığına dair mahkemeye somut bir kanıt sunulmadığını söyledi. Ulutekin, araçta bulunan 700 TL’nin ise sanıklara verildiğine kanaat getirdiğini ancak bunun oluş şeklinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ulutekin, restoran sahibinin daha önceden rüşvet istendiğine dair polise bilgi vermesi, polislerin rüşvet verildiği öne sürülen dakikalarda restoranda olmasının polis ile restoran sahibinin işbirliği yaptıklarına ve emarelerin bu iş birliği sayesinde düzenlenen operasyon sonucu ele geçirildiğine kanaat getirdiğini söyledi.

Ulutekin, polis ve restoran sahibinin iş birliği sonucu gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen emarelerin delil olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını, bunun sanıkların adil yargılanmak hakkına saldırı olacağını kaydetti. Ulutekin, sanıklar aleyhine getirilen davaların iddia makamı tarafından şüpheye yer vermeyecek şekilde ıspatlanamadığına bulgu yaparak, sanıkların dört davadan da beraat etmesine karar verdiğini açıkladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.