1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. RÜŞVET İDDİALARINA YALANLAMA GELDİ!
RÜŞVET İDDİALARINA YALANLAMA GELDİ!

RÜŞVET İDDİALARINA YALANLAMA GELDİ!

Rüşvet İddialarına Yalanlama Geldi;

A+A-

 

Kıb-Tek bölge amirleri hakkında rüşvet ve usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti...

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim bu sabah Güne Merhaba programına telefon bağlantısıyla katılarak bir gazetenin, Kıb-Tek bölge amirlerinin rüşvet ve usulsüzlük iddialarıyla görev yerlerinin değiştirildiği iddialarını yalanladı.

rusvet.jpg

Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın sorularını yanıtlayan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akim elektrikte indirimin hükümetin onayını beklediğini, hükümetin buna engel olma gibi bir niyetinin olmadığını açıkladı. İsmet akim ayrıca bugün bir gazetede çıkan, “Kıb-Tek’te usulsüzlük ve rüşvet söylentileri üzerine tedbir olarak bölge amirlerinin yerlerini değiştirdi” haberlerini de yalanladı.

“RÜŞVET İDDİASI AMİRLERİ YEDİ” HABERİ DOĞRU MU?

İsmet Akim: Böyle birşey yok, ususlsüzlük ve yolsuzluk hiç yok, insanlara çamur atarak bir yere varamayız. İdare zaman zaman gerek duyarsa verimliliği arttırmak için arkadaşların yerini değiştirebiliriler bu her kamu görevlisi için geçerli bişeydir. Bu söylentilerle ilgili  kesinlikle öyle birşey yok. Bölge sorumlularının rüşvet ve yolsuzluğa karışabilecek halleri de yoktur. Çünkü bulundukları konumlar ona müsait değil. Bölge sorumluları sadece bölgenin personelini yönetmekle sorumludur. İdare merkezdedir. Merkezin aldığı kararları uygularlar. Değiştirme kesinlikle yok, sadece verimliliği arttırmak için değişsek ne olur düşüncesindeyiz. Ama bunun gerekçesi ne yolsuzluk ne rüşvet ne hırsızlıktır.

ELEKTRİKTE İNDİRİME HÜKÜMET ONAY VERMEDİĞİ SÖYLENİYOR, BU DURUMU NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

İsmet Akim: Bu da çok doğru bir ifade değil. Hükümet henüz onaylamadı. Hükümetin karşı duruşu yok. Biz gerekli tedbirleri aldık kararımızı ürettik, indirimi yaptık. Bu indirimin yürürlüğe girmesi için hükümetin onayı gerekir.  Onay için gönderdik bekliyoruz. Başbakan eğer gündeme alırsa bu hafta onaylanabilir. Hükümet bunu onaylamayadabilir ama öyle bir duruş yok.  El-Sen başkanı Çağlayan Cesurer’de aynı şeyi söyledi. Henüz onay gelmedi.
YÜZDE KAÇ İNDİRİME GİDİLDİ?

İsmet Akim: Biz 22 tarife üzerinden elektrik satıyoruz, bunun 16’sını maliyetlerimizin altında satıyoruz. Bu da hükümetin politikasına bağlı bir uygulamadır. 6 kalemde karımız söz konusudur. Bunların 5’ini ciddi anlamda aşağıya çektik. İndirim bundan ibarettir. Bir numarada 126 kuruş olan Kw’ın 98 kuruşa çekildiğini net olarak söyleyebilirim. Sokak ışıklarının 59 kuruştan 52 kuruşa çekildiğini söyleyebilirm.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.