1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RÜŞVET KARŞILIĞINDA SAHTE RAPOR ŞÜPHESİ”
“RÜŞVET KARŞILIĞINDA SAHTE RAPOR ŞÜPHESİ”

“RÜŞVET KARŞILIĞINDA SAHTE RAPOR ŞÜPHESİ”

“Raporların hangisi sahte?”

A+A-

Son dönemlerde gündemi meşgul eden Ali Çağman olayı ile ilgili yapılan açıklamalar, yeni bir tartışma konusunu gündeme getirdi.

 

“Raporların hangisi sahte?”

Son dönemlerde gündemi meşgul eden Ali Çağman olayı ile ilgili yapılan açıklamalar, yeni bir tartışma konusunu gündeme getirdi.

Devlet Hastanesi’nde verilen iki farklı sağlık raporu, rüşvet karşılığında askerlikten muaf tutulmasının sağlandığı şüphelerini akıllara getirdi. 

Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu’nun, “hiçbir hekimin bir kişinin askere gitmesinden bir çıkarı olamaz. Ancak bir kişinin askere gitmemesini sağlarsanız bir çıkarı olduğunu düşünebilirsiniz” şeklindeki açıklamaları, yepyeni bir tartışma konusu yarattı.

Son dönemlerde gündemi meşgul eden Ali Çağman’nın askerlik görevini bazı sağlık problemlerini öne sürerek yapmak istememesi olayı yeni bir boyut kazandı.

Bir gazetenin yayınladığı ve dönemin Başhekimi Rifat Siber’in de imzasının bulunduğu “askerliğe elverişli değildir” raporu ile bugünkü Başhekim Ramadan Kamiloğlu’nun imzası bulunan bir başka rapor kamuoyunun bilgisine getirildi.

“İKİ FARKLI RAPOR!”

Verilen raporların farklı tarihlerde olmasının yanı sıra, Rifat Siber zamanında verilen raporda “askerliğe elverişli değildir” yazıyor. Başhekim Ramadan Kamiloğlu döneminde verilen raporda ise “üç ay hava değişimi yapılması uygundur” yazması kafaları karıştırdı.

Çiğdem Aydın’ın sunduğu Güne Merhaba programına telefona katılan Ramadan Kamiloğlu Devlet Hastanesi tarafndan verilen raporlardaki farklılıklara açıklık getirdi.

“ÇAĞMAN MUAYENE OLMAKTAN NİYE KAÇIYOR?”

“Verilen birinci karar yanlıştır, çünkü kişinin tedavisi henüz bitmemişti. Bu nedenle ikinci bir karar çıkarıldı. Zaten bir kişinin askere gitmesinde, hekimlerin herhangi bir çıkarı olmaz. Bir kişinin askere gitmemesini sağlarsanız belki çıkarınız olabilir. Bu olayda pek çok spekülasyon yapılıyor. Bu olayın doğrusu, kişinin davet edildiği gibi gelip, tekrar muayenesinin yapılarak, nihai kararın verilmesidir. Ama kişi bundan kaçıyor. Saklayacak, gizleyecek bir şey olmayanlar bundan kaçmaz.”

“ASKERLİKTEN KAÇMASINI SAĞLASAK ÇIKARIMIZ OLABİLİRDİ”

“Eğer bir kişinin askerlikten kaçmasını sağlamaya kalksaydık, çıkarımız olabilirdi. Ama biz öyle bir şey yapmadık. Onun için hiçbir hekimin herhangi bir çıkarı yok. Hiçbir sahtekarlığımız da yok. Sadece oradaki tarihlerde bir hata var. O sekreterin yaptığı bir hatadır. Tarihlerde hata olması, bir şeyi değiştirmez. Eğer kişilerin saklayacak bir şey yoksa kurula gelir muayene olur gereği de yapılır.”

EVRENSELGAZETE 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.