1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RUSYA BÜYÜK BİR BUZDOLABINA DÖNDÜ
RUSYA BÜYÜK BİR BUZDOLABINA DÖNDÜ

RUSYA BÜYÜK BİR BUZDOLABINA DÖNDÜ

Rusya büyük bir buzdolabına döndü

A+A-

Cep telefonları Sibirya'nın İrkutsk şehrinde - 60 dereceyi gösterdi. Ancak Moskova'da hava ısınıyor: Sabah saatlerinde – 22'ye düşen havanın - 17 dereceye "yükselmesi" bekleniyor!

Rusya büyük bir "buzdolabına" dönüştü, tepeden tırnağa titriyor... Önceki gün cep telefonlarının - 60 dereceyi gösterdiği Sibirya'daki İrkutsk şehrinde meteoroloji - 57 dereceyi tespit etti. "Rus kışı" ülkenin hemen her köşesinde hüküm sürüyor. Sıcaklıklar mevsim normallerine bakıldığında ülke genelinde 8-10 derece, bazı güney bölgelerinde ise 14-15 derece düşük. Moskova'da dün sabah 07.00'de termometre - 22 dereceye kadar düşerken, gün içinde - 17 dereceye kadar "yükselmesi" bekleniyor. Önceki gece Moskova bölgesinde termometrenin - 30 dereceye düştüğü yerler oldu. Meteoroloji iyimser: "Moskova en feci soğukları dün atlattı. Bugünden itibaren ısınacak. Hafta sonunda eksi 7 dereceye kadar çıkacağız."

YÜKSEK ÖLÜM ORANI VOTKADAN
Öte yandan araştırmalar, Rusya'da artan erken ölüm oranının esas olarak başta votka olmak üzere aşırı alkol tüketiminden kaynaklandığını gösteriyor. Lancet dergisinde yayımlanan araştırma, Rusya'da erkeklerin yüzde 25'inin 55 yaşından önce öldüğünü ve bunun büyük çoğunluğunun alkol bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Kıyaslama amacıyla, İngiltere'de bu oranın yüzde 7 olduğu ifade ediliyor.

KAZAKİSTAN DA AYNI
Kazakistan'ın başkenti Astana'da da soğuk kendini hissettiriyor. Termometreler -30'u gösterse de hissedilen sıcaklık -42 olarak veriliyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.