1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Rusya Halep'teki son durumu açıkladı
Rusya Halep'teki son durumu açıkladı

Rusya Halep'teki son durumu açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığından açıklama

A+A-

Reuters'ın RIA ajansını kaynak göstererek geçtiği habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Halep'ten ayrılan 6 bin 400 kişiden 3 bininin muhalif savaşçı olduğunu belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı, dün başlayan tahliye işlemlerinin bugün de sürdüğünü açıkladı.

aleppo.jpg

Halep'te rejim ve muhalifler arasında varılan ateşkes anlaşması kapsamındaki tahliye işlemlerinde, kentin kuşatma altındaki doğu mahallelerindeki binlerce kişi şehirden dışarı çıkarıldı. Otobüs ve ambulanslardan oluşan üç konvoyla Halep'in doğusundan tahliye edilen kişiler arasında; siviller, muhalif savaşçılar ve aileleri bulunuyordu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan son açıklamada, tahliye işlemlerinin günlerce sürebileceği belirtildi.

 

BM: Halen 50 bin kişi kuşatma altında

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ise Halep'in doğusunda hâlâ yaklaşık 50 bin kişinin kuşatma altında olduğunu söyledi. Mistura, bu kişilerden 40 bininin sivil olduğunu belirtti.

Son dakika haberi Rusyadan Halep açıklaması geldi

BM'Ye kan donduran 'Rusya' mektubu

Öte yandan Esad rejiminin büyük oranda kontrolü sağladığı Halep'te, kentin doğusundaki sivil ve muhaliflerin tahliyesi sürerken; BM'nin 'Suriye' komisyonuna şok bir belge ulaştı.

Suriye'de faaliyet gösteren ve gönüllülerden oluşan Beyaz Baretliler sivil toplum kuruluşunun BM müfettişlerine gönderdiği mektupta, Halep'te "çok büyük ihtimalle" Rusya tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarında bin 207 sivilin öldüğü belirtildi.

39 sayfalık belgede, büyük bölümü Temmuz-Aralık aylarında düzenlenen 304 saldırıda hayatını kaybeden siviller arasında 380 de çocuk bulunduğu bildirildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.