1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RUSYA’DA İNANILMAZ KURBAN KOMPLOSU
RUSYA’DA İNANILMAZ KURBAN KOMPLOSU

RUSYA’DA İNANILMAZ KURBAN KOMPLOSU

Rusya'da Müslümanlara karşı bayram komplosu!

A+A-

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde polis, kurdukları komployla halkı galeyana getirip Kurban Bayramı'nı kana bulamak isteyen şebekeyi ortaya çıkardı. Polis şebekenin iki kişiye para verip kendilerini yaralattığını ve bunu sanki göçmen Müslümanlar yapmış gibi göstererek halkı sokağa dökmek istediklerini açıkladı.

Yerel polis tarafından ortaya çıkarılan plana göre, şehirdeki ırkçı ve dazlak gruplar iki kişiyi para karşılığında kendilerini yaralaması için ikna etti. Parayı alan ve genç yaşta olduğu açıklanan şahıslardan biri kendini bıçakla, diğeri ise şok tabancasıyla yaraladı. Polis 20'şer bin ruble (650 dolar) karşılığında kendilerini yaralayanlardan birinin isminin Vasliy Baranov (25) ve diğerinin de 16 yaşında bir çocuk olduğunu açıkladı.

Daha sonra bu iki kişinin fotoğrafı sosyal medyada yayınlanarak, olayı şehirde yaşayan Kafkas kökenli Müslümanlar yapmış gibi gösterilmeye çalışıldı. Polis, planı yapanların bu sayede yerel halkı galeyana getirmek istediklerini ve Kurban Bayramı'nı da bahane ederek ortalığı karıştırmaya çalıştıklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği açıklandı. Polis tarafından gözaltına alınan ırkçı çete, halklar arasına nifak sokma suçundan yargılanacak.

Geçtiğimiz günlerde, başkent Moskova'da öldürülen bir Rus vatandaşının katilini bulmak isteyen yüzlerce ırkçı ve yerli halk bir alış veriş merkezi ve meyve sebze pazarını basmıştı. Polisin güçlükle bastırdığı olayın ardından yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.