1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RUSYA’DAN ESAD REJİMİNE KRİTİK ÇAĞRI
RUSYA’DAN ESAD REJİMİNE KRİTİK ÇAĞRI

RUSYA’DAN ESAD REJİMİNE KRİTİK ÇAĞRI

Suriye’de Çarşamba günü isyancıların kontrolünde bulunan bölgelere yapıldığı iddia edilen ve yüzlerce insanın ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısının ardından, Rusya önemli bir hamle atarak Şam yönetimine mesaj gönderdi.

A+A-

Rusya, uluslararası kamuoyunu ayağa kaldıran ve Suriye’ye karşı askeri müdahale seçeneğini yeniden gündeme getiren kimyasal silah iddiasının soruşturulması için Şam yönetiminden harekete geçmesini istedi.

BM, Çarşamba günü yaşanan saldırının ardından acilen toplanırken, Suriye’de kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını açıklığa kavuşturmak için gönderilmesi beklenen heyet hakkında kesin karar çıkmadı. Diplomatlar, BM Güvenlik Konseyi’nin iki üyesi Rusya ve Çin’in, heyetin gönderilmesini engellediğini öne sürmüştü.

Rusya cephesinde bugün yaşanan gelişmede ise Moskova yönetimi, Şam yönetiminin denetim heyetine soruşturma izni vermesi ve BM ile işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Moskova, Şam yönetimiyle görüşüldüğünü ve kimyasal silah uzmanlarının gerekli çalışmaları yapması için Batılı uzmanlara gerekli yardımı göstermesini istediklerini açıkladı.

Reuters’ın verdiği bilgiye göre, Moskova, Esad yönetiminden denetleme heyetinin Şam’da güvenliğinin sağlanması konusunda garanti vermesini de istedi.

ABD NE YAPACAĞINI BİLMİYOR
Mısır ve Suriye’de sonu gelmeyen şiddet olayları ve sivil kayıplar, Obama yönetimini ikiye bölmüş durumda.

ABD Başkanı Barack Obama’nın danışmanları, Suriye’ye yapılacak askeri müdahalenin savaşa neden olabileceğini, Mısır’a yönelik hamlenin ise Kahire ülkesiyle ilişkileri bozabileceğini düşünüyor.

Suriye’de 2 yıldan fazla bir süredir devam eden iç savaş, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre 100 binden fazla insanın hayatına mal oldu.

ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.