1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RUSYA'DAN SURİYE'YE FÜZE!
RUSYA'DAN SURİYE'YE FÜZE!

RUSYA'DAN SURİYE'YE FÜZE!

AB'nin hamlesine 'S-300'le karşılık! Avrupa Birliği'nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu kaldırma kararı Rusya'yı öfkelendirdi.

A+A-

Moskova, S-300 füze savunma sisteminin Suriye'de bir dış müdahaleye karşı caydırıcı ve "istikrar faktörü" olacağını savundu.

Rus devlet haber ajansı Itar-Tass'a konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Avrupa Birliği'nin Suriye'ye uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasının, kendileri için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

AB'nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu kaldırma kararını eleştiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, "Bu karar Suriye krizinin politik çözümüne katkı sağlamayacağı gibi Haziran ayında Cenevre'de düzenlenmesi planlanan uluslararası konferansa da olumsuz etki yapacak" dedi.

'İSTİKRAR FAKTÖRÜ'
Rusya'nın Esad rejimine S-300 füze savunma sistemini göndermesinin, üçüncü tarafların çatışmaya girmelerini engelleyen bir istikrar faktörü olacağını savunan Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov, S-300 füzelerinin, Suriye'de bir dış müdahaleye karşı caydırıcı etkisi olacağını ileri sürdü.

AB AMBARGOYU KALDIRDI
Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün bir araya gelen Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Suriyeli muhaliflere uygulanan silah ambragosunun süresini uzatma konusunda uzlaşamamıştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ambargonun sona ereceği 1 Haziran'dan itibaren muhaliflere silah yardımının teknik olarak mümkün olacağını söylemişti Hague, şimdilik muhalifleri silahlandırmayı düşünmediklerini de belirtmişti.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.