1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “RUSYA’YLA YAKIN VE TARİHİ İLİŞKİLERİMİZ SÜRÜYOR”
“RUSYA’YLA YAKIN VE TARİHİ İLİŞKİLERİMİZ SÜRÜYOR”

“RUSYA’YLA YAKIN VE TARİHİ İLİŞKİLERİMİZ SÜRÜYOR”

“Rusya Tutumumuzu Anlıyor”.

A+A-

 

ANASTASİADİS RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV’LA GÖRÜŞTÜ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki “yakın ve tarihi ilişkinin sürdüğünü” açıkladı.

Filelefheros ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurulu toplantısı çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştüğünü ve görüşmede Kıbrıs sorunu, ikili ilişkiler, Ukrayna krizi ve diğer konuların ele alındığını yazdılar.

Gazete, Anastasiadis ve Lavrov’un görüşme sonrasında basına açıklama yaptıklarını ve iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin devamını vurguladıklarını yazdı.

Habere göre, Anastasiadis açıklamasında, Lavrov’la görüşmesinden “tam anlamıyla memnun kaldığını” belirterek görüşmenin çok yararlı olduğunu ve Kıbrıs sorunu, Ukrayna konusu ve diğer birçok gelişme hakkında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

Lavrov’un dile getirdiği tezlerden tam olarak memnun kaldığını vurgulayan Anastasiadis, “Mevcut olan mükemmel ilişkilerimiz devam edecektir ve gerek yaptırımlar gerekse diğer sorunlara ilişkin Kıbrıs’ın tutumunun olabildiğince dostane olduğu sanırım tamamen anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununa değinerek Kıbrıs sorununun “BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde iki toplum tarafından çözülmesi gerektiğini” söyledi.

ANASTASİADİS İNGİLİTERE DIŞİŞLERİ BAKANIYLA DA BİRARAYA GELDİ

Gazete haberinde, Anastasiadis’in ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’la da görüştüğünü yazdı.

Görüşmede Kıbrıs sorunu, ekonomi ve bölgesel konuların ele alındığını belirten gazete, Hammond’un “Twitter” hesabında görüşmeye ilişkin “iki ülkenin güçlü ilişkilerinin devamının taahhüdünden” bahsettiğini vurguladı.

Gazete ayrıca, New York’ta Kıbrıs sorununa ilişkin görüşme hareketliliği yaşandığını ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen’le görüşmesinde Kıbrıs sorununun da ele alındığını yazdı.

Haberde, Anastasiadis’in yarın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’le görüşeceği de vurgulandı.

GÜNEY KIBRIS’IN RUSYA’YA YAPTIRIMLARDA ETKİN ROL ÜSTLENMESİ

Öte yandan Simerini gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’ın AB tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar konusunda AB içerisinde ektin rol üstlendiği yönündeki açıklaması konusunda Rusya’nın Güney Kıbrıs büyükelçiliğinin ülkesine bilgi verdiğini yazdı.

Gazete, Rusya Büyükelçiliğinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde, söz konusu kaynağın haber hakkında yorum yapmaktan kaçındığını ancak konu hakkında Rusya’nın bilgilendirildiğini söylediğini belirtti.

Rum hükümetinin konu hakkında sessizliğini koruduğunu ifade eden gazete, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile Vatandaşlar İttifakı Hareketi’nin dün yaptıkları açıklamalarda Rum hükümetini izahat vermeye çağırdığını yazdı.

Diğer gazeteler konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Politis: “Yardım Et Ki Yardım Edeyim – Anastasdis ve Lavrov Sıcak Ortamda Görüştüler”.

Haravgi: “Rusya’ya Teşekkürler”.

Alithia: “Rusya Tutumumuzu Anlıyor”.

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.