1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RÜYASINDA BİN TON ALTIN GÖRDÜ
RÜYASINDA BİN TON ALTIN GÖRDÜ

RÜYASINDA BİN TON ALTIN GÖRDÜ

Rüyasında bin ton altın gördü....

A+A-

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinin Daundra Khera köyü yakınlarındaki bir tarihi kale kazısı, Hindu bir kahinin rüyasında gördüğü bin ton altın yüzünden durduruldu.


Hindu kahin Shobhan Sarkar, Daundra Khera köyü yakınlarından Kral Rao Ram Bakhs Singh’e ait bin ton altın gömülü olduğunu rüyasından gördüğünü açıklaması sonrası köylüler buraya akın etti.

Polis kalede süren kazıların altın gömü ile alakası olmadığını, ancak köylülerin bölgeye akın etmelerinden dolayı kazıların durdurulup bölgede önlem alındığını açıkladı.

Kahin Sarkar yaptığı açıklamada, rüyasında Kral Singh’in kendisine göründüğünü ve altınlarına sahip çıkmasını istediğini söyledi. Sarkar’ın sözleri ilk önce dikkate alınmazken, daha sonra kendisini bir eyalet milletvekilinin ziyaret etmesi ile köylüler arasında altını arama çalışmaları başladığı dedikoduları yayıldı.

Kral Singh’in soyundan geldiğini iddia eden Navchandi Veer Pratab Singh de altın devlet tarafından bulunursa paylarının verilmesini istedi. Eyalet yetkilileri de bölgede altın bulunması halinde büyük payın eyaletin geliştirilmesi için kullanılması gerektiğini söyledi.

Polis ve bölgedeki arkeologlar ise bölgede yapılan kazılarda zaman zaman değerli madenlerin çıkdığını ancak bunun rüya ile bağlantısının olmadığını dile getirdi. Polis kale kazısının çevresine ek destek güç göndererek olası bir köylü akınına engel omaya çalışıyor.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.