1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Rüzgar Çetin tahliye edildi
Rüzgar Çetin tahliye edildi

Rüzgar Çetin tahliye edildi

Mahkeme başkanı karşı çıktı ama...

A+A-

Savcı, Rüzgar Çetin'in 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapsini istedi. Mütaalasını veren savcı Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin ise devamını istedi. Mahkeme heyeti Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı, Çetin'in hapis yattığı süre göz önüne alınarak tahliye kararı verildiği öğrenildi. Çetin, 8 aydır tutukluydu. Mahkeme Başkanı'nın karara şerh koyduğu öğrenildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Beşiktaş'taki trafik kazasına ilişkin yargılanan Rüzgar Çetin'i, "bilinçli taksir" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın aynı zamanda oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.

SAVCI 22.5 YILA KADİR HAPİS İSTEDİ

Polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı trafik kazası davasında bugün savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Rüzgar Çetin'in "bilinçli taksirle öldürme" suçundan cezalandırılmasını istedi.

 'HIZLI DEĞİLDİM'

Rüzgar Çetin, mütalaaya karşı savunmasında ''Almış olduğum alkol azdır. Alkolün etkisi altında değildim. Yasal sınırlar içindedir. Ben kazaya sebep olacak hareket içinde olmadım. Kamera kayıtlarından da bellidir, hızlı değildim'' dedi. Son sözü sorulan Çetin, "Çok üzgünüm, keşke olmasaydı. Bir insanı sevdiklerinden ayırdığım için üzgünüm'' ifadelerini kullandı.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VE TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin, yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. Rüzgar Çetin'in 1 yıl 6 ay ehliyetine el kondu.

MAHKEME BAŞKANI ŞERH KOYDU

Verilen ceza miktarını az bulan mahkeme başkanı, ceza hesaplamasının 10 yıl üzerinden değerlendirilmesini, dolayısıyla artırım yapılarak cezanın 15 yıla çıkacağını ve ceza miktarının göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Ancak 2'ye 1 oy çokluğuyla karar 6 yıl 3 ay olarak belirlendi.

AİLESİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKMİŞTİ

Kazada hayatını kaybeden polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi ve ailesinin, 8 ay sonra davanın 5’inci duruşması öncesi Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetlerini geri çektikleri ortaya çıkmıştı.

MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ

-Mahkeme heyetinin değiştiği öğrenildi. Kararı yeni heyet verdi.

-Duruşma salonunda mağdur taraftan kimsenin olmaması dikkat çekti. Celse arası şikayetinden vazgeçen şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün eşi  ile kardeşleri de duruşmaya gelmedi.   

-Salonda Rüzgar Çetin'in çok sayıda yakını ve arkadaşı vardı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.