1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SABAH SPORU YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
SABAH SPORU YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

SABAH SPORU YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Sabah sporu yaparken dikkat etmeniz gerekenler

A+A-

Sabah uyanıp hiçbir şey yemeden yapılan sabah sporu yağ yaktırır. Çünkü vücut uykudayken ihtiyaç duyduğu enerjiyi karbonhidratlardan alır ve sabah uyandığımızda bu depo tükenmiş olduğundan vücut ihtiyacı olan enerjiyi yağlardan sağlar.

Yapılan araştırmalar, sabah saatlerinde yapılan yürüyüş, koşu gibi aktivitelerin yağ yakımını kolaylaştırdığını ve hızlandırdığını gösteriyor. Ancak sağlığınız zarar görmeden kilo verebilmeniz için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var...
Sabah sporu yaparken bunlara dikkat

- Öncelikle kalbinizi zorlamayacak egzersizler yapmalısınız. Örneğin 30 dakikalık yürüyüş yeterli.

- Sabah egzersizlerinin ardından kahvaltı etmelisiniz. Uzun süre aç kalırsanız vücudunuz bir miktar yağ yaktıktan sonra ihtiyacı olan enerjiyi proteinlerden almaya başlar. Bu da kaslarınızın kullanacağı proteinlerin tükenmesi anlamına gelir. Kaslarınız güçsüzleşir. Bir süre sonra sabah sporunu isteseniz de yapamayacak hale gelirsiniz.

Sabah sporuna ara verdiğinizde karbonhidrat ağırlıklı kahvaltı ederseniz, vücut insülin salgılayacağı için kilo alırsınız. İnsülin, vücudun yağ depolamasını kolaylaştırır.

- Sabah egzersizlerini uyandıktan 15 dakika kadar sonra yapmalısınız. Eğer daha geç yaparsanız vücudunuzun insülin direnci düşer ve açlık hissi ağır basar. Bu hisle güne başlamak bıkkınlık hissi doğurur ve kısa sürede sabah sporunu bırakırsınız.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.