1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SABAHA KARŞI 01.00 SIRALARINDA!
SABAHA KARŞI 01.00 SIRALARINDA!

SABAHA KARŞI 01.00 SIRALARINDA!

Lefkoşa Sarayönü'nde bir kadına

A+A-

Lefkoşa Sarayönü’nde geçtiğimiz gece, kendisiyle barışmadığı gerekçesiyle ayrıldığı kız arkadaşının yolunu kesen, demir parçasının boğazına dayayıp tehdit eden, daha sonrada saçlarını çekip şiddet uygulayan ve korkutmak maksadıyla silah taşıyan Emre Fırat, polis tarafından tutuklandı.

Emre Fırat dün, yargıç huzuruna çıkarıldı ve teminata bağlandı ancak, teminat şartlarını yerine getiremediği için Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’ndan Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru hasan Sönmez’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis memuru Sönmez, zanlı Emer Fırat’ın, “korkutmak maksadıyla silah taşımak”, “şiddet tehdidi” ve “darp” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. Olayın 29 Nisan 2014 tarihinde sabaha karşı 01.00 sıralarında yaşandığını ve meseleyle ilgili olarak zanlının 1 Mayıs 2014 tarihinde mahkeme emriyle tutuklandığını kaydetti. Tahkikatın tamamlandığını belirten polis memuru Sönmez, ülkede çalışma izniyle bulunduğunu söyleyerek zanlının, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasını ve tüm seyahat belgelerine el konulmasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı vücut yapmasına emir verdi.

Yargıç Raşit ayrıca, zanlının 2 bin TL nakdi teminat yatırması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına karar verdi. Ancak zanlı Emre Fırat, emir verilen teminat şartlarını yerine getiremeyerek Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.