1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SABIRLAR TAŞTI!
SABIRLAR TAŞTI!

SABIRLAR TAŞTI!

''Savcılık kendisini yasaların yerine koyuyor...''

A+A-

 

Din-Gör-Sen Başkanı Süleyman Çakır, üyelerinin sabırlarının aştığını ifade ederek, her türlü eyleme başvuracaklarını bildirdi. Açıklamanın tam metni şöyle:

Din İşleri Dairesi’nde var olan Toplu İş Sözleşmemiz Anayasa ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nın amir kurallarına aykırı olarak, kendisini yasaların yerine koyan savcılığın vermiş olduğu bir görüşle ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Bunu kabul etmeyen sendikamız Din-Gör-Sen yapılan uygulamaya karşılık yargıya başvurmuş ve Toplu İş Sözleşmesi hakkına sahip çıkmıştır.

Yargı sürecinde işverenin Tolpu İş Sözleşmesi tekliflerimizi almayı ve yönetimde görüşmeyi kabul ettiğini mahkeme huzurunda yazılı olarak beyan etmesi üzerine sendika olarak davamızı geri çekip tekliflerimizi işverenimiz konumundaki Vakıflar İdaresine verdik.

Uzun süre atanmayan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun atanması üzerine gerçekleştirdiğimiz girişimler sonucu Yönetim Kırulu ile 4 Haziran günü masaya oturmamız mümkün olmuştur.

Yönetim Kurulu Toplu İş Sözleşmesi yapılmasına olumlu yaklaşmış, ancak yeni atanmış olmalarından dolayı konunun ayrıntıları ile ilgili bilgi edinmek ve yeniden bir araya gelmek üzere toplantı sonlandırılmıştır.

Ancak geçen iki aylık süre içinde tüm ısrarlı toplantı çağrılarımız, konunun incelenmesine zaman bulunamadığı gerekçesi ile reddedilmiştir.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun bu tavrı konunun gündemden düşürülmesi ve oyalamaya dönük bir tavırsa bilinmelidir ki sabrın da bir sınırı vardır ve bizler bu sınırı zorlama noktasındayız. Toplu İş Sözleşmesi hakkı elinden alınan üyelerimizin sabrı ise çoktan taşmıştır.

En kısa zamanda konunun ele alınıp sonuçlandırılması talebimize yanıt almamamız halinde yasal her türlü eylem hakkımızı kullanacağımızı bildiririz.

Süleyman ÇAKIR

Din-Gör-Sen Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.