1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SABIRSIZ DEĞİLİZ, KARARLI BİR ŞEKİLDE BURDAYIZ”
“SABIRSIZ DEĞİLİZ, KARARLI BİR ŞEKİLDE BURDAYIZ”

“SABIRSIZ DEĞİLİZ, KARARLI BİR ŞEKİLDE BURDAYIZ”

“Sabırsız değiliz, kararlı bir şekilde burdayız”

A+A-

İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında devam eden Konferansı’nnın 3’üncü gün toplantılarına katılan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Sabırsız değiliz, kararlı bir şekilde burdayız. Neticenin olumlu olmasını istiyoruz ve tarafları tehdit etmiyoruz.”dedi.

Liderler ve garantörlerle birlikte tarafların barış fırsatını yakalama zorunluluğu olduğunu ifade eden Guterres, “yapılacak daha çok şey var” dedi.
Gutterres, Konferans Merkezinde basın açıklaması yaptı…
Kıbrıs konusunda kapsamlı çözüme yaklaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Guterres, “Adada uzun yıllar devam eden sorunun çözümü konusunda Liderler tarihi fırsatın farkındalar sorumluluklarının farkındalar” dedi.
Guterres, Liderlerin Güvenlik ve Garantiler konusunda hala ortak bir zemin bulmaya çalıştığına işaret etti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, hangi konularda ilerleme sağlandığının sorulması üzerine, bugün iki oturum yapıldığını, ilk oturumda garantiler konusunda bazı yeni pozisyonlar ortaya konulduğunu söyledi.

Guterres, çalışma yemeğinde ise diğer başlıklarda bazı önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti ve “Buna karşın açıkta kalan çok konu var”dedi.
Kıbrıs Konferası fırsatının kaçırılması durmunda BM’nin sorunun çözümü için ne kadar daha zaman ve kaynak ayıracağının sorusuna ise Guterres, “Tarafları desteklemek için buradayız.Sabırsız değiliz. Kararlı bir şekilde burdayız. Neticenin olumlu olmasını istiyoruz ve tarafları tehdit etmiyoruz.”dedi.
Kıbrıs’ın bir gün bütün bir devlet olmasının beklendiğinin sorulması üzerine Guterres, “Bunun gerçekleşmesi için zaman gerekecek”dedi..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.