1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sadece 4 yaşında ve...
Sadece 4 yaşında ve...

Sadece 4 yaşında ve...

Hakaret yağdırdılar...

A+A-

4 yaşında çocuğa hakaretler yağdırdılar Genç anne "cücelik" hastalığına sahip oğlunun, sevimli bir videosunu kendi Facebook sayfasında paylaştı, yüzlerce nefret ve destek mesajı geldi.

Yarraka Bayles, oğlunun komik suratlı ifadelerini bir videoyla paylaştı. Bunu yaparken tek amacı, oğlunun hastalığı hakkında farkındalık yaratmaktı. Ancak Bayles'in videosuna, ne yazık ki ağza alınmayacak hakaretler yağdırıldı. 50 bin kişi tarafından izlenen video daha sonra yayılınca, bu kez de destek mesajları yağmaya başladı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

OĞLUM KENDİSİNE BAKILDIĞINI FARKEDİYOR

Küçük çocuğa doğduktan sadece 3 gün sonra, tıpta dwarfizm adıyla geçen cücelik teşhisi koyuldu. Anne Bayles, sokakta oğlunun üstündeki bakışları farkedince bir kampanya başlatmaya karar verdi.

Genç anne "Oğlum sokakta gezerken insanların ona baktığını farkediyor.  İleride belki görünüşü yüzünden yargılanacak ancak ben bunun olmaması için bir farkındalık kampanyası başlatmaya karar verdim." diyor.

1-402.jpg

"SEN NE ÇİRKİN BİR ÇOCUKSUN"

Oğlunun aynada kendisiyle eğlendiği videoya hakaret mesajları yağdı: "Ne çirkin bir çocuk," "Sen çirkin bir b..un," "Hiç bu boyda bir çocuk kafası gördünüz mü?"
Bu vicdansız yorumlardan sonra bu kez destek mesajları gelmeye başladı.

Olay sosyal medyada büyüyünce anne Yarraka Bayles şu açıklamayı yaptı:  "Kimse çocuğu ile ilgili bu kadar çirkin mesajlar almak istemez. Ancak bu tepkiler benim kampanyamı daha önemli bir hale getirdi. Farkındalık yaratmam artık çok daha önemli. Şimdi bunun için daha çok çalışacağım."

2-230.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.