1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SADECE ARACILIK ETMİŞ!
SADECE ARACILIK ETMİŞ!

SADECE ARACILIK ETMİŞ!

O polis konuştu!

A+A-

Vatandaşlık vaadine adı karışan polis konuştu

Özlem Çimendal

Yeni Bakış’ın “Bin 250 lira ver, vatandaş yapalım” haberi üzerine, haberde bahsedilen para karşılığı vatandaşlık vaadinde bulunduğu iddia edilen polis memuru Yeni Bakış'a ulaşarak açıklamalarda bulundu.

“Davadan beraat ettikten sonra göreve döndüm”

Söz konusu haberde bahsedilen polis memurunun kendisi olduğunu kaydeden  polis memuru, “Ben bu davadan dolayı 5 yıl açığa alındım ve hukuksal mücadele verdim. Hukuksal mücadeleyi kazanıp, beraat ettikten sonra görevimin başına döndüm” dedi.

“Ben para almadım, asıl paraları alan şahıs firar etti”

Vatandaşlık vaadiyle insanlardan para topladığı iddialarına cevap veren polis memuru, “Paraları ben toplamadım. Ben sadece aracılık ettim. Asıl suçu işleyen kişi Kıbrıs’tan firar etti. Ben de vatandaşlık işleriyle uğraşan bu şahsa yönlendirmede bulunduğum için zan altında kaldım ve bütün mağdurların parasını ben ödedim” şeklinde açıklamada bulundu.

“Hasan Atik, tüm Polis teşkilatınca tanınır”

Hasan Atik adlı şahısla bağlantısı hakkında da açıklama yapan ve Polis Örgütü tarafından şahsın yakinen tanındığını, birçok olayda polise yardımcı olan bir şahıs olduğu için kendisinin de tanıdığını ifade eden polis memuru, “Bu şahıs evrak takibi işi yapıyordu. Vatandaşlık işlerini toplu olarak yapan ve takip eden, evraklarıyla uğraşan birtakım kişiler vardır piyasada. Bu şahıs da onlardan biridir. Ayrıca birçok olayda polisin yanında olup, polise bilgi vererek yardımcı oluyordu bu nedenle de bütün Polis Teşkilatınca bilinen biriydi” dedi.

“Vatandaşlık hakkı doğan kişilerin evrak takibini yapan şahıslar var”

Vatandaşlık hakkı doğan kişilerin evraklarını takip eden iş yerleri ve şahıslar olduğunu da ifade eden polis memuru, “Benim bu olayla bir bağlantım yok. Ben sadece vatandaşlık hakkı dolan bu aileyi Hasan Atik adlı şahsa yönlendirdim. Ben kimseden para almadım. Ben 5 yıl boyunca hakkımda açılan dava nedeniyle mücadele ettim ve bu davadan beraat ettim” ifadesinde bulundu.

“Ben sadece yardımcı olmak istedim ve yönlendirme yaptım”

Hasan Atik adlı şahsın firar ettiğini ve aranan durumunda olan bir şahıs olduğunu da söyleyen polis memuru, “Türkiye’deki Savcılıklara kadar başvurduk ancak bir sonuç elde edemedik. Hem olayın masraflarını karşılayacak maddi gücüm olmadığı için hem de Türkiye vatandaşı olduğu için iadesi olmayacaktı. Bu olayda ben sadece vatandaşlık hakkı elde eden aileye yardımcı olmak istedim ve bu işlerle uğraşan Hasan Atik adlı şahsa yönlendirdim” şeklinde konuştu. 

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.