1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?
Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?

Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?

Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?

A+A-

Almanya’da en çok okunan gazetelerinden Bild gazetesin bugünkü baskısında DHA muhabiri Nilüfer Demir’in Bodrum sahiline vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin cansız bedenini görüntülediği, tarihi fotoğrafı iki sayfada bastı ve “Sadece bir fotoğraf dünyayı değiştirebilir mi?” manşetini attı.

Haberde dünya gazetecilik tarihine geçen ve unutulmayan diğer fotoğraflar da yer aldı. Bunların içinde 1970 yılında dönemin Başbakanı Alman Willy Brandt Warşova’da şehit askerlerin anıt mezarlığında diz çökmüş fotoğrafı,1989 yılında tankın önünde duran adam, 1972 yılında Napalm bombasından kaçan çıplak çocuklar, 1962’de Peter Fechter’in Doğu Almanya’dan kaçarken vurulup, asker tarafından taşınması, 1993 yılında Sudan’da açlıkla mücadele eden küçük çocukları da vardı. Haberde savaş, felaket, kriz anlarında böyle fotoğrafların dünyayı değiştirdiğine dikkat çekildi. Dünya basınına manşet olan DHA fotoğrafı başta Almanlar olmakla birlikte herkesi yardımlaşmaya ve mültecilere destek olmaya teşvik etti.

Real Madrid 1 MİLYON EURO YARDIM YAPIYOR

İspanyol futbol kulübü Real Madrid dün yaptığı basın açıklamasında ülkeye gelecek göçmenler için 1 milyon Euro yardım yapacağını duyurdu. Kulüp ayrıca İspanya’ya gelecek olan çocuk ve gençlere spor malzemesi yardımında bulunacağını Bildirdi. Avrupa’nın en zengin kulübü olan Real Madrid geçtiğimiz sezon kasasına 660 milyon Euro girmişti. Alman Bundesliga klübü FC. Bayern Münih’te göçmenler için 1 milyon Euro yardımda bulunuyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) göçmenler için bütçesinden 1,8milyon Euro ayırdı.

DÜNYA AYLAN KURDİ’NİN FOTOĞRAFINI KONUŞUYOR

DHA muhabiri Nilüfer Demir’in çektiği fotoğraf dünyada konuşulmaya devam ediyor. Göçmen Yardımlaşma Kuruluşu (UNHCR) sözcüsü: “DHA’nın fotoğrafıyla herkesi sarsan Aylan Kurdi’nin cansız bedeni herkesi duygulandırdı ve yardıma davetiye çıkardı. Fotoğraf sayesinde bağışların giderek yükseldiği bugüne kadar 100 bin Amerikan Doları bağış sağlandı.” dedi. Fotoğraf dünyayı kenetlenmeye, yardımlaşmaya, insanlığa hizmet etmeye davet etti ve yardım kampanyaları dünyada hızlanırken çok sayıda sanatçı Suriye için yardım kampanyalarına başladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.