1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SADECE DİŞLERİMİ FIRÇALAYIP BANYO YAPMAK İSTİYORUM!
SADECE DİŞLERİMİ FIRÇALAYIP BANYO YAPMAK İSTİYORUM!

SADECE DİŞLERİMİ FIRÇALAYIP BANYO YAPMAK İSTİYORUM!

Taksim'de 29 Haziran günü polis tarafından gözaltına alınan İsveçli Sarah Olsson, 44 saat sonra serbest bırakılmasının ardından ülkesine geri gönderildi.

A+A-

Tatil için 27 Haziran'da İstanbul'a gelen 24 yaşındaki Olsson, Cumartesi günü Taksim'de yaşananlar esnasında gözaltına alınmasaydı dün Fethiye'ye bir arkadaşının yanına tatile gidecekti ama olmadı. Çıkan arbedenin ardından geriye doğru kaçmaya çalışırken olayın nasıl olduğunu anlamadığını söyleyen İsveçli turist, "Göstericilerin arasından polisler beni arkamdan yakaladı ve plastik kelepçe taktılar. Defalarca suçumu sormama rağmen bana ne ile suçlandığımı söylemediler. Sadece çenemi kapamamı ve devam etmemi söylediler. Polis aracına bindirdikleri zaman da ‘Mutlu musun? Mutlu musun?’ diye sordular” dedi. 

Emniyet’e ilk getirildiğinde bir polis memurunun İngilizce bildiğini ve kendisiyle onun ilgilendiğini söyleyen Olsson, avukatı Burak Mengü gelene kadar ne ile suçlandığını bilmediğini belirtti.

“Gözaltına alınırken plastik kelepçeyi arkadan doğru taktılar ve takarken kolumu büktüler” diyen Olsson o an çok korktuğunu söyledi ve “Herhangi bir şiddet görmedim ama polislerin çok kibar davrandığını da söyleyemem” diye de ekledi.

“YATIP DUVARLARI SEYRETMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEY YOKTU”

Emniyet’te iki gece geçiren İsveçli turist kaldığı yeri ise şu şekilde anlatıyor:

“Bir battaniye ve yerde yatmamız için bir şilte vardı. İlk gün biraz İngilizce bilen uyuşturucu taşımaktan gözaltına alınmış Rumen bir kadın vardı. Daha sonra o gönderildi. İngilizce bilmeyen iki Afrikalı kadın geldi. Yatıp duvarları seyretmekten başka yapacak bir şey yoktu.”

İstanbul’a gelmeden önce Türkiye’deki olaylar hakkında bilgi sahibi olduğunu ve yapılan eylemlerin doğal bir hak olduğunu söyleyen Olsson, "Kendileri hakkında bir şey istemek ve hükümetin tutumuna karşı protesto etmek insanların en doğal hakkı. Protestoculara karşı sert davranıldı" dedi.

Yabancılar Şube Müdürlüğü’nden ayrıldıktan sonra 21.00 uçağı ile vatanı İsveç’e dönecek olan Sarah Olsson, “Bir sene sonra görüşmek üzere” dedi. Avukatı Burak Mengü ise yaptığı açıklamada, "Kendi rızası ile gittiği için bir yıl, şayet 'Yok ben kalmak istiyorum' deseydi ve idari karar ile sınırdışı edilseydi 2 yıl Türkiye'ye girişi yasak olacaktı" dedi.

Kaynak:Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.