1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘’SADECE EMEKÇİ KESİM İÇİN DEMEDİM"
‘’SADECE EMEKÇİ KESİM İÇİN DEMEDİM"

‘’SADECE EMEKÇİ KESİM İÇİN DEMEDİM"

"'Özel sektör yangın yeri' derken sadece emekçi kesim için demedim"

A+A-

Genç İşadamları Derneği (GİAD), İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’un ‘özel sektör yangın yeri’ ifadesine üzüldüğünü açıklaması üzerine Akansoy, bu ifadesi ile sadece emekçi kesimi kastetmediğini vurguladı. Akansoy, “Bugün yasalara uyan ve işini dürüst biçimde yapan birçok işletme, kayıt dışı işçi çalıştıran, vergi dahi ödemeyen birçok diğer işletme ile haksız bir rekabet içine sokulmuştur” ifadelerini kullandı.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, geçtiğimiz günlerde bir kabulü sırasında ‘Özel sektör yangın yeri’ demesi ile GİAD’ın üzüntü duymasına sebep olmuştu.ü

Akansoy’un bu ifadesi üzerine yazılı açıklama yapan GİAD, Akansoy’un bu ifadesinin kendilerini derinden üzdüğünü kaydederek, özel sektördeki işverenin de emekçinin de bu ülke vatandaşı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulamıştı.

GİAD’ın bu eleştirisine kişisel sosyal medya hesabından yanıt veren Akansoy ise “Özel sektör yangın yeri" dediğimiz zaman bu sadece emekçi kesim için söylenmiş bir söz değildir” dedi.

Akansoy’un paylaşımı şöyle:

“Basına yansıyan "Özel Sektör Yangın Yeri" şeklindeki demecimin üzerine GİAD'ın açıklamasını okudum. Bu söylemi kullandığım için üzüldüklerini ifade etmişler.

Herşeyden önce şunu söylemekte fayda görüyorum, bizim bakanlık olarak herhangi bir probleme yaklaşımımız, o meseleyi en yüksek kamu yararına, halkımızı mutlu edecek biçimde çözmektir.

“Özel sektör yangın yeri" dediğimiz zaman bu sadece emekçi kesim için söylenmiş bir söz değildir. Bugün yasalara uyan ve işini dürüst biçimde yapan birçok işletme, kayıt dışı işçi çalıştıran, vergi dahi ödemeyen birçok diğer işletme ile haksız bir rekabet içine sokulmuştur.

Devlet, eğer yasalara uyan vatandaşların, sırf bu yüzden mağdur olmasına göz yumarsa, yasadışılık özendirilmiş olur. Özel sektör bu sebeple de yangın yeridir ve buna ek olarak özel sektör çalışanlarının iş güvencesi olmadan, yatırımları yapılmadan, hukuksuz koşullarda çalışmaları da bu yangının büyük bir parçasıdır.

Tüm bunların fazlasıyla farkındayız ve bunları bilerek bu göreve geldik. Bakanlık olarak gerek denetimler, gerekse yeni yasa çalışmaları çerçevesinde bu sorunlara çare üretmek için yoğun biçimde çalışıyoruz.

Kutuplaşmalar, çözümlerin değil problemlerin bir parçası olmayı getirir. Biz tüm ilgili sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde çalışmaya hazırız, ancak kimse de bizden var olan sorunlara gözümüzü kapatmamızı beklemesin.”

ozel.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.