1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SADECE MAAŞ ALARAK GÜNÜ GEÇİRMEK....!
SADECE MAAŞ ALARAK GÜNÜ GEÇİRMEK....!

SADECE MAAŞ ALARAK GÜNÜ GEÇİRMEK....!

Bakan Hamit Bakırcı ile aramızdaki görüş ayrılıkları var dedi ve müsteşarlık görevini 1 Nisan’da iade etti!

A+A-

ORAN: “BAKAN HAMİT BAKIRCI İLE ARAMIZDAKİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI NEDENİYLE HALKA BENDEN BEKLENEN HİZMETİ VEREMEYECEĞİM, GÖREVİMİ DAHA FAZLA SÜRDÜRMENİN DOĞRU OLMAYACAĞI KANAATİNE VARDIM”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Hakan Oran,  müsteşarlık görevini 1 Nisan’da iade ettiğini açıkladı.

Hakan Oran, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Büyük bir şevk ve inançla başladığım müsteşarlık görevinde geçen zamanda, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile aramızda çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle halka, benden beklenen hizmeti veremeyeceğim ve bu görevi daha fazla sürdürmenin doğru olmayacağı kanaatine vardım” dedi.

Oran, halkın daha fazla zamanını çalmamak, söz konusu makamda hizmet edebileceklere yer açmak adına 1 Nisan tarihinden itibaren görevini iade ettiğini duyurdu.

Hakan Oran açıklamasında şunları belirtti:

“Kamu makamları halka hizmet makamlarıdır. Halka hizmet etmekle ilgili şartlar ve/veya olanaklar ortadan kalktığında ve halkın beklentilerine uygun hizmetin yerine getirilemeyeceği durumlarda artık bulunduğunuz makamı işgal etmemek ve bu hizmeti yerine getirebilecek olanlara devretmekle mükellefsiniz.
 
“SADECE MAAŞ ALARAK GÜNÜ GEÇİRMEK SAVUNDUĞUM DEĞERLERE UYGUN DEĞİL”

Bu şartlar ortaya çıktığında buna direnmek sadece maaş alarak günü geçirmek ve makamın gücünden istifade etmeye çalışmak bu topluma ve devlete yapabileceğiniz en büyük kötülük anlamına gelecektir ki buda benim bugüne kadar savunduğum tüm değerlere uygun bir durum değildir.”

Hakan Oran, topluma hizmete, toplumun beklentilerine uygun hizmet ortaya koyabileceği yerlerde devam edeceğini kaydederek, sivil toplum örgütlerinden gelen biri olarak son 15 yıllık sürede çevreyle ilgili deneyimlerini ve çözüm yollarını ilgili makam ve kişilere aktardığını belirtti.

Oran, sorunların çözümünde kamu menfaatine ve yasaların yön göstericiliğine öncelik verilerek, siyasi beklenti içine girilmeden ve sorunlar toplumdan saklanmadan, sivil toplumun uyarıları dikkate alınarak hareket edilmesi gereğine işaret etti.

Bunun aynı zamanda siyasete ve siyasetçilere kaybedilen güveni yeniden tesis edeceğini belirten Hakan Oran, taş ocakları, AKSA, CMC ve çözüm bekleyen diğer birçok çevre sorununun çözümünde de bu düşünceyle hareket edilmesi umudunu ifade etti.

Müsteşarlık görevini iade ettiğini açıklayan Oran, toplumsal hizmet olarak kabul ettiği bu görevde geçen kısa sürede tanıma ve çalışma fırsatı bulduğu, kendisinden desteklerini esirgemeyen arkadaşlarına da teşekkür etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.