1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SADECE ONLARIN GÖREBİLDİĞİ BU POSTERLE HAYATLARI KURTARILIYOR!
SADECE ONLARIN GÖREBİLDİĞİ BU POSTERLE HAYATLARI KURTARILIYOR!

SADECE ONLARIN GÖREBİLDİĞİ BU POSTERLE HAYATLARI KURTARILIYOR!

İspanya’da çocuk istismarını engellemek için yalnızca çocuklar tarafından görülebilen posterler asıldı.

A+A-

Merceksi bir baskı sistemi kullanılarak asılan posterler yalnızca 10 yaş altındaki çocukların boyundan bakıldığında görülüyor. Yetkililer asılan posterlerle çocukların yardım hattını aramasını sağlamak için bu kampanyayı geliştirdiklerini ifade ettiler. Sadece çocukların perspektifinden bakıldığında görülebilen merceksi bir baskı yönteminin kullanıldığı posterlerde bir çocuğun görüş açısından bakıldığında poster tam olarak anlaşılıyor.

Kampanyayı gerçekleştiren İspanyol hayır kurumu yetkilileri olayla ilgili yaptıkları açıklamada, “Çocuklar baktıkları zaman verdiğimiz ‘Eğer biri sana zarar veriyorsa bizi ara, sana yardım edeceğiz’ mesajını görebilecekler” dedi. Bu kampanya ile çocuklara yardım edebileceklerine inandıklarını belirten yetkililer, “Bu mercek sistemini sadece 10 yaşın altında çocukların görebileceği şekilde ayarladık” dedi.

130507adar_pic.jpg

‘ÇOCUK İSTİSMARI BAZEN YALNIZCA ÇOCUKLARA GÖRÜNÜR’

Yetişkinler içinse poster yalnızca bir çocuk resmi ve ‘Çocuk istismarı bazen ancak istismar edilen çocuğun gözüne görünür’ mesajından oluşuyor.

Yetkililer, yetişkinlerin telefon numarası ve ‘Bizi arayın’ mesajını görmesi halinde, istismar ettikleri çocukları yardım istemekten caydıracağını düşünerek böyle bir yola başvurduklarını açıkladı.

Poster, yakında tüm İspanya sokaklarında yerini alacak.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.