1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SADIKOĞLU: “İSKELEMİZİ BUGÜNDEN PLANLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
SADIKOĞLU: “İSKELEMİZİ BUGÜNDEN PLANLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

SADIKOĞLU: “İSKELEMİZİ BUGÜNDEN PLANLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

SADIKOĞLU: “İSKELEMİZİ BUGÜNDEN PLANLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

A+A-

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskeleli mimar ve mühendislerle toplantı gerçekleştirdi.

İskele Belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Başkan Sadıkoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, Şehir Plancıları Odası Başkanı Dr. Can Kara katılımcılara bilgi verdi.

Toplantıda, As Başkan, Belediye Müdür vekili, belediye meclis üyeleri ile personeli hazır bulundu.

SADIKOĞLU: “İSKELEMİZİ BUGÜNDEN PLANLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu,  toplantıyı İskele’nin geleceği için gerçekleştirdiklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

İskele’nin KKTC’nin en hızlı gelişen kenti olduğuna ifade eden Sadıkoğlu, ilerleyişin bir takım endişeleri de beraberinde getirdiğini belirtti..

Sadıkoğlu konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Gelişiyoruz, büyüyoruz ama nasıl büyüyeceğiz? Neye göre büyüyeceğiz? Bugün baktığınız zaman en küçük bir markette bile bir planlama vardır. Kuruyemişlerin, bakliyatların, sebzelerin ve daha birçok ürün ayrı ayrı yerlerdedir. Bu yüzdendir ki biz de İskele olarak kentimizin sağlıklı büyümesi için bir takım önlemler almalıyız. Tabi ki bu önlemleri alırken devletimizin yaptığı Ülkesel Fiziki Planda İskele Bölgesi’nin yeri nerededir, bunu da araştıracağız. Bilinmelidir ki, İskelemizin kaybedecek zamanı yoktur. Bizler birer İskeleli olarak nasıl bir İskele istiyoruz, bir an önce buna karar vermemiz gerekiyor, Kendi bünyemizde oluşturacağımız komite ve Ülkesel fiziki planı hazırlayan kişiler arasında oluşturulacak komite ile ortak sürdüreceğimiz işbirliğiyle inşallah 20 yıl ileriyi görüp,
 bugünden uygulamaya başlayacağız. İskelemizi birlikte planlamak adına bu paylaşımı sizlerle birlikte yapmayı uygun gördük. İleriki toplantılarımız daha geniş katılımlı olacağından hiç şüphem yok. Sonuç olarak İskele hepimizindir. İskele için herkes söz hakkına sahiptir.”

Toplantıda, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Şehir Plancıları Odası Başkanı Dr. Can Kara ise katılımcıları; ‘planlama nedir,? Kıbrıs’ta iyi bir planlama nasıl çalışır? Ülkesel fiziki planlama İskele için ne söyler ve İskele Belediyesi ülkesel fiziki plana nasıl katkı koyabilir’ konularında bilgilendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.