1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SADRAZAM DAVASINDA SÜRPRİZ TANIK!
SADRAZAM DAVASINDA SÜRPRİZ TANIK!

SADRAZAM DAVASINDA SÜRPRİZ TANIK!

Önemli gelişme...

A+A-

Çetin Sadrazam’ın en küçük çocuğu Baran, dün gerçekleştirilen kapalı oturumda tanıklık yaptı

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ayrı yaşadığı eşi Şükran Tekin’i öldürdüğü gerekçesi ile yargılanan sanık Çetin Sadrazam’ın en küçük çocuğu Baran dün gerçekleştirilen kapalı oturumda tanıklık yaptı. 

Sosyal Hizmetler Memuru gözetiminde tanıklık eden Baran Sadrazam’ın sorulan sorular üzerine, “Annem siz gidin ben de geleceğim” dediği ancak hangi tarihte ve hangi saate söylediğini hatırlamadığını anlattığı öğrenildi. 

Öte yandan savunmanın tanık olarak çağırdığı, üvey kızına tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklu yargılanan Kader Güneri ise mahkemede ani bir çıkış yaparak konuşmak istemediğini söyledi. Tutuklanmadan önce polis olarak görev yapan Kader Güneri’nin 2000’li yıllarda Güzelyurt’ta görev yaptığı ve Şükran Tekin ile ilgili bazı şeyler bildiği öne sürüldü.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin huzurundaki dünkü duruşmada savunma avukatı Sanık Çetin Sadrazam’ın en küçük oğlu 11 yaşındaki Baran Sadrazam’ı tanık kürsüsüne çıkardı. Mahkeme tanığın yaşının küçük olmasından dolayı duruşmanın bu kısmını kapalı gerçekleştirdi. 

 

Tecavüzden yargılanan Güneri tanık oldu

Daha sonra tekrar başlayan ve açık gerçekleştirilen duruşmada savunma cezaevinde yargılanmayı bekleyen Kader Güneri’yi tanık kürsüsüne çıkardı.

Üvey kızına tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklu yargılanan sanık Güneri, tanık kürsüsünde sözlerine eskiden polis olduğunu söyleyerek başladı ancak ani bir çıkışla tanık olmak istemediğini söyledi. 

Tanıklıktan vazgeçtiğini söyledi…

Sanık, “Ben kendi isteğim ile buraya gelmedim. Adımı Çetin Sadrazam verdi. Konuşmak istemiyorum. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davam var. Davamın etkileneceğini düşünüyorum” dedi.

Tanık Güneri’nin bu çıkışı üzerine sanığın avukatı Sırdaş Kaptanoğlu, tanığın 2000’li yıllarda Güzelyurt bölgesinde polislik yaptığını ve dava ile ilgili önemli şeyler bildiğini söyledi.

Ancak mahkeme heyeti, kimseyi zorla tanık yapamayacaklarını ifade ederek Kader Güneri’nin konuşmak istememesini kabul etti ve duruşmayı bitirdi. Mahkeme, savunmanın tanıklarını hazırlaması için son bir süre vererek davayı 14 Nisan tarihine erteledi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.