1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAFA: DOĞANDOR'U UYARMIŞTIM
SAFA: DOĞANDOR'U UYARMIŞTIM

SAFA: DOĞANDOR'U UYARMIŞTIM

Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, Basın-Sen üyesi Gazeteci Haluk Doğandor’un gazetecilik prensiplerini çiğneyerek, sürekli olarak yanlı ve tek taraflı haber yapmakta ısrar ettiğini, kendisine defalarca yapılan sözlü ve yazılı

A+A-

SAFA: “HALUK DOĞANDOR DEFALARCA YAPILAN SÖZLÜ VE YAZILI UYARILARA RAĞMEN EVRENSEL GAZETECİLİK İLKELERİNİ İHLAL ETMEKTEN VAZGEÇMEMİŞ, BUNUN ÜZERİNE İŞİNE SON VERİLMİŞTİR”

Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, Basın-Sen üyesi Gazeteci Haluk Doğandor’un gazetecilik prensiplerini çiğneyerek, sürekli olarak yanlı ve tek taraflı haber yapmakta ısrar ettiğini, kendisine defalarca yapılan sözlü ve yazılı uyarılara rağmen evrensel gazetecilik ilkelerini ihlal etmekten vazgeçmediğini ifade ederek, bunun üzerine işine son verildiğini bildirdi.

Safa, bugün grubuna yönelik açıklama yapan Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Kemal Darbaz’a yazdığı cevap mektubunda, gazetecilerin temel görevinin halka gerçek ve doğru haber  vermek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu temel prensip medya grubumuzun kurulduğu günden bu yana  sıkı sıkıya bağlı olduğu bir kuraldır. Kurumumuz ‘güçlünün değil haklının yanında’ olmakla kalmayıp halka doğru, tarafsız, tüm görüşlere eşit söz hakkı ve yer vermektir. Bugüne değin bu prensibin çiğnenmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Prensiplerimize bağlı  kalmak zaman zaman kınanmamıza, çalışanlarımızla yollarımızı ayırmamıza  sebep olsa da, temel taşımız olan araştırmalara dayalı yansız ve tarafsız habercilik ilkemizden ödün vermeyeceğiz.

Gazetecilerin, medya sahiplerinin ve sendikanızın temel görevlerinin hem fikir olduğumuz gibi  yalnızca halka doğru haberi  iletmeleri olduğundan hareketle , araştırmadan tarafların görüşlerini almadan yapmış olduğunuz açıklamada bu prensibi çiğnediğiniz aşikardır.

Sendikanıza üye bir kişi tarafından iletilmiş olan bilgiyi araştırmadan , karşı tarafa söz hakkı dahi vermeden kınamayı  uygun gördünüz. Oysa gazetecilerin ve bağlı bulunduğu sendikanın prensibi halka doğru bilgiyi ve haberi vermek değil mi?”

Safa, Darbaz’ın, bundan hareketle taraflara eşit söz hakkı vermeyerek gazetecilik prensiplerini çiğnediğini düşüncesinde olduğunu belirterek, “Oysa üyeniz tarafından size verilen bilgiyi, grubumuzda çalışan üyelerinizden de doğrulatmanız ve doğru bilgiyi almanız mümkünken, siz tek taraflı davranarak kınamayı tercih ettiniz” dedi.

Bir gazetecinin halka doğru haberi ulaştırmasında en temel görevinin; araştırma yapmak, tarafsız olmak ve haberi belgelere dayandırmak olduğunu, bunun yanında olaya müdahil her iki tarafın da görüşünün alınması gerektiğini ifade eden Safa, şöyle devam etti:

“Bu bilgiler ışığında savunmaya çalıştığınız sendikanıza üye olan sayın Haluk Doğandor, hem fikir olduğumuz prensipleri çiğneyerek sürekli olarak yanlı ve tek taraflı haber yapmakta ısrar etmiştir. Kendisi defalarca yapılan sözlü ve yazılı uyarılara rağmen evrensel gazetecilik ilkelerini ihlal etmekten vazgeçmemiş, bunun üzerine işine son verilmiştir.

Bazı internet gazetelerinde ve sosyal paylaşım sitelerinde çıkan asılsız haberlere ek olarak yapmış olduğunuz tek taraflı açıklamanın gerçekleri yansıtmaması sebebiyle bu güne kadar hiçbir zaman tercih ve ihtiyaç hissetmediğimiz işçi-işveren arasında kalması gerektiğine inandığımız bir belgeyi halkın ve sizlerin doğru bilgiyi alma hakkını da göz önünde bulundurarak paylaşıyoruz.

Bu paylaşımın yanında söz konusu üyenizin yapmış olduğu mesnetsiz suçlamalara konu edilen programın da 28 Ekim Pazartesi günü saat 12.30’da Mert Özdeş’in hazırlayıp sunduğu Öğlen Ajansı programında tekrardan yayınlanacağını belirtmek isteriz.

Sendikanızdan beklentimiz; konu hakkında vermiş olduğumuz bilgiler ışığında üyenize iletilen yazıyı da dikkate alarak , tarafsız davranmanız ve doğruyu açıklamanızdır.

Üyenizin, gazetecilik ilkelerini ihlal ettiği görüşüne varmanız durumunda kendisini de kınamanızı ve kamuoyuyla paylaşmanızı rica ederiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.