1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ŞAFAK NÖBETİ’NİN 20 TEMMUZ PROGRAMI’NDAN ÇIKARILMASINA BÜYÜK TEPKİ!
ŞAFAK NÖBETİ’NİN 20 TEMMUZ PROGRAMI’NDAN ÇIKARILMASINA BÜYÜK TEPKİ!

ŞAFAK NÖBETİ’NİN 20 TEMMUZ PROGRAMI’NDAN ÇIKARILMASINA BÜYÜK TEPKİ!

KIBRIS TÜRK PLATFORMU VE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ KUTLAY ERK’İN “ŞAFAK NÖBETİ”NE SPONSOR OLMAMA KARARINI KINADI

A+A-

Kıbrıs Türk Platformu, Dışişleri Bakanı Kutlay Erk’in 20 Temmuz Şafak nöbeti etkinliğini, Barış ve Özgürlük bayramı kutlamaları programından çıkartmasını, şiddetle kınadığını bildirdi.

KTP basın Sözcüsü Hüseyin Alasya yaptığı yazılı açıklamada, KKTC’yi “Birleşik Kıbrıs” çözümünün önünde engel gören bir zihniyetin bu davranışını, KKTC devletine ve ulusal günlerine karşı hasmane bir davranış olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Alasya açıklamasında “Hiç kimse, Ulusal değerlerimize karşı hassasiyetimizi zorlamasın, sabrımızı denemeye kalkışıp, bizleri sokağa inmeye tahrik etmesin. Bizler 20 Temmuz sabahı yavuz çıkarma plajlında şafak nöbetimizin başında olacağız. Sizleri de bekleriz.” ifadelerini kullandı.

ÖMÜRLÜ

Öte yandan Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü yazılı bir açıklama yaparak, “Dışişleri Bakanı Kutlay Erk’in 20 Temmuz kutlamaları programından,”Şafak Nöbeti” etkinliklerini çıkarmasını, şiddetle kınıyor, ve protesto ediyoruz.” dedi.

Ömürlü açıklamasında “Ulusal gün ve değerlerimize el uzatarak, halkımızın sabrını zorlamak isteyenleri uyarıyoruz. Modası geçmiş, ideolojik devrimcilik hayalleriyle, yolunuzu şaşırmayın, sabrımızı taşırmayın.” İfadelerine yer verdi.

Ömürlü, 96 yıllık varoluş mücadelesinde Türk askerine hasretin bittiği, Kıbrıs’a gerçek barışın ve özgürlüğün geldiği gün olan 20 Temmuz sabahında, tek yürek olarak Yavuz Çıkarma Plajında, “Şafak Nöbeti”nde olunacağını açıkladı.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.