1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SAĞIN GÜÇLÜ ADAYI’
‘SAĞIN GÜÇLÜ ADAYI’

‘SAĞIN GÜÇLÜ ADAYI’

‘Sağın güçlü adayı’

A+A-

İrsen Küçük hükümetinde görev alan bakanların çoğu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Eroğlu’nu destekleyecek.

İrsen Küçük döneminde bakan olarak görev yapan UBP’lilerin büyük bir çoğunluğu, Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş Eroğlu’nu destekleme kararlılığında.

İçişleri eski Bakanı nazım Çavuşoğlu “sağın tek lideri Eroğlu’dur” derken, Necdet Numat, Türkay Tokel ve Kemal Dürüst de, Eroğlu’na açık destek verdi.

Ali Çetin Amcaoğlu ve Ertuğrul Hasipoğlu karar vermek için erken olduğunu söyledi. Hasipoğlu “ama hem Eroğlu, hem de Küçük aday olursa, Küçük’e oy vermeyeceğimi söyleyebilirim”dedi.

Eski UBP’li Bakan ve milletvekilleri sorularımızı şöyle yanıtladı:

Nazım Çavuşoğlu:

Soru: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eroğlu yeniden aday olacak gibi görünüyor, İrsen Küçük’ün de aday olması halinde desteğiniz kimden yana olur? 

Çavuşoğlu: Benim desteğim Derviş Eroğlu’ndan yana olur. Şu anda sağın tek  lideri odur. Ayrıca KKTC’nin varlığının tartışılmaz bir şekilde devamından yana olduğunu biliyoruz. Görüşmelerde gösterdiği performansından ötürü halkın güvenini  kazanmayı başarmıştır. Ben desteğimi ondan yana kullanacağım.

Bana göre İrsen Küçük’ün aday olması doğru değildir. Kendisine de verecek bir mesajım yoktur. Sonuç itibariyle bu konuda desteğimin kimden yana olduğunu söylemem bile bir mesaj niteliğindedir diye düşünüyorum.” 

Necdet Numan (UBP Girne eski milletvekil)

“Ben İrsen Küçüğün aday olmayacağını biliyorum.O aday olmadığına göre desteğim Dr.Derviş Eroğlu’ndan yanadır.Çünkü sağda birlik önemlidir ve kendisini de müzakere sürecinde kanıtlamıştır.

İrsen beyle ilgili bir yorum yapmak doğru değil. İrsen beyin aday olmayacağını biliyorum, kendisiyle konuştum bu ortamda aday olmaz.” 

Türkay Tokel (Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı) 

“Benim destek vereceğim isim Eroğlu’dur. İrsen Küçük’ün UBP’de Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde kendisinin partinin tamamını kucaklayamamasından dolayı yaşanan birçok sorun olmuştur. İki kurultay yaşanmıştır ve 10-12 arkadaş partiden İrsen Küçük tarafından dışlanmıştır olay mahkemelik olmuştur. Bu nedenler sanırım kendisine destek vermemek için geçerlidir.

Bana göre İrsen Küçük’ün aday olması doğru değildir. Bir yıl önce UBP’nin Gneel Başkanı ve Başbakan iken seçim kaybetmiş bir siyasetçidir Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmesini halkın takdirine bırakmak lazım. Demokrat Parti Ulusal Güçler içerinde de Cumhurbaşkanlı gündemi  gelindiğinde de ben tavrımı Sn.Eroğlu’ndan yana koyacağım.” 

Kemal Dürüst (Milli Eğitim, Gençlik ve Spor eski Bakanı ) 

“Desteğim Dr.Derviş Eroğlu’ndan yanadır bu konuda hiçbir teredütüm yoktur. Lider kimliği toplumda oturmuş durumdadır. Cumhurbaşkanlığında da kendini sadece sağ kesime değil toplumun geneline kanıtlamıştır. Bu nedenle istisnasız kendisine desteğim tamdır.

İrsen Küçük’ün yerinde olmuş olsaydım ben aday olmazdım. Genel seçimlerde halkın takdirini almamıştır Ulusal Birik Parti’liler de genel seçimde tümü destek vermemiştir dolayısıyla kendisi bilir fakat ben olsam bu sonuçlardan sonra aday olmazdım.” 

Ali Çetin Amcaoğlu (Tarım ve Doğal Kaynaklar eski Bakanı) 

“Şimdi bir değerlendirme yapmak doğru değil.Yani ortada netleşmiş kesin adaylar yok. Sn.Eroğlu kasım ayından önce açıklama yapmayacağını belitmiştir, Sn.İrsen Küçük de olabilirim demiştir fakat net bir şey söylememiştir. CTP’nin de adayı Sn.Talat’tır, Sn.Mustafa Akıncı da adaydır yani süreç daha tam olarak başlammaıştır adaylar netleşsin ona göre kanaatimi de açıklayacağım.

Bu partide çok şeyler yaşandı. Tahsin Ertuğruloğlu milletvekili iken Eroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmıştır tüm bunların hazmedildiği bir partiden bahsediyoruz. Bu partinin bağları zayıflamıştır ve disiplin mekanizmasının da çöktüğünü gösteriyor. Eroğlu da o zaman UBP’nin adayı idi Tahsin bey de milletvekili idi. Dolyısıyla net bir görüş ortaya koymak için bekleyip adayların netleşmesini görmekte yarar var.

İrsen bey kendisine göre aday olma fikrini doğru buluyorsa benim onun kararı için yorum yapmak gibi bir düşüncem yok. Herkes aday olabilir demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Aday olmak herkesin en doğal hakkı Tahsin beyin pozisyonu hazmettikten sonra İrsen beyin tavrı da bana normal geliyor.” 

 

Ertuğrul Hasipoğlu (Meclis eski Başkanı ) 

 

“Şimdiden karar vermem. Belki de ikisini de desteklemem. O hiç belli olmaz. Türkiye’nin kimi destekleyeceği daha belli değil. Adaylar da daha kesin nolarak belli değil. Sonuç olarak CTP’nin adayı belli değil, Akıncı var , sağda henüz netlik yok. Türkiyenin tavrı kimden yana o da belirleyici olabilir izleyip görmek lazım. Ama şunu belirteyim ben İrsen Küçük’e destek vermem. 

   İrsen bey doğru görüyorsa aday olsun. Ben bu konuda yorum yapmam herkesin kendi bileceği iş.” 

Mehmet Tancer ( DP-UG eski milletvekili) 

“Partim kimi destekleme kararı alırsa onu destekleyeceğim.Şahsi kanaatimi de partimde söylerim ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimin destek vermek için alacağı kararlara uyacağım ben.

Bana göre herkes aday olabilir.Anayasamız gerekli şartları yerine getiren KKTC yurttaşlarına bu hakkı vermiştir. Kendisi doğru olup olmayacağını bilecek yaştadır. İsterse olur. İrsen Küçük’e bir mesaj  vermeme gerek yoktur.” 

Afet Özcafer (DP – UG eski milletvekili) 

“Eskiden partilerin Genel Başkanları aday olurdu şimdi bu değişti neden acaba bunu bir sorgulamak gerekir. Cumhubaşkanı kasım ayında aday olup olmayacağını açıklayacağını söylemiştir, İrsen Küçük ise henüz net bir şey söylemedi, CTP karar vermedi, Akıncı aday neticede tüm adaylar henüz netleşmiş değil. Dolayısıyla bu konuyla ilgili birşey söylemek doğmamış çocuğa isim vermek  gibi olur. Siyasi partilerde bir disiplinsizlik söz konusu şu anda bana göre halkta bunun farkındadır ve ortada netleşmiş adaylar yoktur.Tüm adaylar netleşsin ben de o zaman karar vereceğim.

İrsen Küçük’ün aday olup olmaması kendi bileceği bir durumdur.Neticede isterse olabilir ama olmayabilir de. Siyasi tecrübeleri neyi gerektirecek onu bilemem. Bana göre hakkı vardır, herkes gibi.”

DİYALOG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.