1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIĞA VE EĞİTİME BÜTÇEDEN AYRILAN PAY ÇOK KOMİK
SAĞLIĞA VE EĞİTİME BÜTÇEDEN AYRILAN PAY ÇOK KOMİK

SAĞLIĞA VE EĞİTİME BÜTÇEDEN AYRILAN PAY ÇOK KOMİK

Bütçe Halkın Bütçesidir Ve Adil Dağıtılmalıdır;

A+A-

 

KORKMAZHAN: “SAĞLIĞA VE EĞİTİME BÜTÇEDEN AYRILAN PAY ÇOK KOMİK. BÜTÇE HALKIN BÜTÇESİDİR VE ADİL DAĞITILMALIDIR”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, KKTC bütçesinin yüzde 80’inin kamu giderlerine ayrıldığını savunarak, “Bu kabul edilemez, işe adil bütçe oluşturmakla başlanmalı. Partizanca istihdamlara, harcamalara ve israfa son verilmeli” dedi.

“Sağlığa ve eğitime bütçeden ayrılan pay çok komik. Bütçe halkın bütçesidir ve adil dağıtılmalıdır” ifadesine yer veren Korkmazhan, asgari ücretlilerin, üreticilerin, çiftçilerin ve hayvancıların sefalete mahkum edildiğini savundu.

CTP- UBP hükümetini “üretimi durma noktasına getirmekle” suçlayan Abdullah Korkmazhan, yazılı açıklamasında, “Ekonomide üretime dayalı programa ve reforma ihtiyaç var. Aksi takdirde borç yükü artmaya, yoksulluk derinleşmeye devam edecek” iddiasında bulundu.

Abdullah Korkmazhan, devletin Doğrudan Gelir Desteği, ürün ve mazot bedeli dahil çiftçilere, hayvancılara, narenciye ve patates ürercilerine 90 milyon TL’nin üzerinde borcu olduğunu savundu, ödemelerin bir an önce yapılmasını istedi.

Yazılı açıklamasında bütçedeki düzenlemeleri de eleştiren Korkmazhan, “Ek mesailere her yıl 82 milyon, müşavire ise 18 milyon TL ödeniyor. Partizanca yapılan diğer harcamalar da cabası. 2014 yılı sonu itibarıyla 4.730 milyar TL iç borç, 8.434 milyar TL dış borç var. Bunun anlamı iflas etmiş bir ekonomidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.