1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. `SAĞLIĞI BİR SİSTEME OTURTMAK LAZIM`
`SAĞLIĞI BİR SİSTEME OTURTMAK LAZIM`

`SAĞLIĞI BİR SİSTEME OTURTMAK LAZIM`

`Sağlığı Bir Sisteme Oturtmak Lazım`

A+A-

SİBER: “SİSTEMSİZLİĞİN YARATTIĞI ANOMALİLERİ YAMALAMA İLE ÇÖZMEYE KALKTIĞINIZDA, MUTLAKA BİR YERDE BAŞKA ANOMALİ ORTAYA ÇIKAR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği yeni yönetimini kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Eczacılar Birliği Başkanı Cevher Cem Süzel, eczacıların yaşamakta olduğu sorunları dile getirerek, sağlık yasalarının bir an önce yasalaşması ile kendilerinin yüz yüze kaldığı birçok sorunun da sistem içinde çözüleceğini kaydetti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, bir hekim olarak ülke sağlığında yaşanan sorunları çok iyi bildiğini ve yapılması gerekenin, sağlığı bir sisteme oturtmak olduğunu belirtti.

Siber, “Sistemsizliğin yarattığı anomalileri yamalama ile çözmeye kalktığınızda, mutlaka bir yerde başka anomali ortaya çıkar. Yıllarca sağlık, bu şekilde sürdürülmeye çalışıldı ama bugün geldiğimiz nokta artık daha fazla bekleme lüksümüz olmadığını göstermektedir. Sağlık hizmeti verecek insan kaynaklarımız yeterli, eksik olan sistemdir.  Eczacılık mesleği insan sağlığında çok önemli bir yer tutmaktadır.  Oluşturulacak sağlık sistemi içinde özellikle sosyal güvenliğin önemi büyüktür, bu şekilde kayıt ve denetim çok rahatlıkla sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Sağlık yasalarının Sağlık Bakanlığı tarafından Meclis’e gönderilmesiyle birlikte kurulacak ad- hoc komitenin bu yasaları geçireceğine olan inancının yüksek olduğunu belirten Siber, bunun halkın da önceliği olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.