1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ VE TEMEL BOYUTU BUDUR
SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ VE TEMEL BOYUTU BUDUR

SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ VE TEMEL BOYUTU BUDUR

SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ VE TEMEL BOYUTU BUDUR

A+A-

GÜLLE: “SAĞLIKLI BESLENMENİN YERLEŞMESİ İÇİN DİYETİSYENLER DAHA ÇOK GÖRÜNÜR OLMALI”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlıklı beslenme olgusunun toplumda yerleşmesi için diyetisyenlerin çok daha görünür ve etkin olması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, 6 Haziran Dünya Diyetisyenler günü kapsamında 7. Diyetisyenler Günü etkinliği gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Acapulco Otel’de yer alan etkinliğe Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de katıldı.

Etkinlikte, “Kanser ve Beslenme” konusunda panel gerçekleştirildi. Panel’de,  “Folik asit: 2 ucu keskin bıçak mı?”, “Pişirme Yöntemlerinin Kanserle İlişkisi”, “Kanserle Mücadele, “Diyet Örüntüsü” ve “Kanser” konulardında sunumlar yapıldı.

Etkinlikte, birliğin açtığı slogan yarışmasında “Sağlıklı nesiller için ilgi sizden, bilgi bizden” sloganıyla birinci olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrencisi Melis Bengisu Demir’e ödül verildi.

Etkinlik,  katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

 

GÜLLE: “DİYETİSYENLER SAĞLIK ORDUSU İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ YERE SAHİP”

 

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, diyetisyenlerin, sağlık ordusu içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, sağlıklı beslenme olgusunun toplumda yerleşmesi için, diyetisyenlerin çok daha görünür ve etkin olması gerektiğini kaydetti.

Diyetisyenler Birliği’nin daha etkin bir mücadele verebilmesi için kurumsallaşmaya ihtiyacı bulnduğunu ifade eden Gülle, “Yasa konusunda etkin çalışma yürüten birliğe desteğimiz devam edecek. Yasanın hızla geçmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Tüm dünyada, kar amaçlı reklamlarla, bebeklikten itibaren yanlış beslenme alışkanlıklarının hızla yaygınlaştığını belirten Gülle, birçok hastalığın doğmasına ve yaygınlaşmasına neden olan bu güçlü etkileşimin kırılması gerektiğini vurguladı.

“DOĞRU BESLENME, SAĞLIĞIN EN ÖNEMLİ VE TEMEL BOYUTU”

İnsan yaşamının, sağlığının en önemli ve temel boyutu olan beslenme konusunda önemli bir role sahip olan diyetisyenlerin, yeterince önemsenmediğini belirten Gülle, bu meslek grubunun daha güçlü ve etkin olması gerektiğini söyledi.

Yanlış beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için verilecek mücadelede, ilgili paydaşların güçlü işbirliğine ve eğitime ihtiyaç olduğunu ifade eden Gülle, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve hareketli bir yaşamın sağlıklı yaşam sürmek için önemli olduğunu kaydetti.

AYGÖREN: “DİYETİSYENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Uzman Diyetisyen Hidayet Ağören de yaptığı konuşmada, etkinliği,  7. Diyetisyenler günü ve 6 Haziran’ın dünya diyetisyenler günü kapsamında düzenlediklerini belirterek, tüm meslektaşlarının gününü kutladı.

Birliğin çalışmalarına destek olan başta Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Milli Eğitim Bakanı  Özdemir Berova ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e adadaki tüm sağlık bilimleri fakültelerinin  öğretim görevlileri, sağlık  meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ve sponsor firmalara teşekkür etti.

“DAHA FAZLA BİLİMSEL ETKİNLİK DÜZENLEME HEDEFİ”

Ağören, birlik yönetimini devralırken, daha fazla bilimsel etkinlik düzenleme hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, bu süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ağören, popüler olan meslekte son zamanlarda meslekten olmayan, mesleğe özenen ve eğitimi olmadan bu mesleği icra etmeye çalışan çok büyük bir kitleyle mücadele etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Birlik yasasının henüz gündemde olmaması nedeniyle bu mücadelede yeterince etkin olamadıklarını ifade edn Ağören,  devlet yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde yasanın en kısa sürede görüşüleceği sözü aldıklarını belirtti.

Beslenme ve sağlık konusunda eğitimi olmayan kişilerin, beslenme konusunda çok ciddi bilgi kirliliği yaratarak, insan sağlığını tehdit etmesinden birlik üyelinin rahatsızlık duyduğunu belirten Ağören, yönetim kurulu olarak ülkede sağlıkla ilgili eğitim almayan bu gibi kişilerin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bir rapor hazırladıklarını kaydetti.

Ağören, hedeflerinin birlik yasasının bir an önce hayata geçmesini sağlamak, yazılı görsel medyada daha fazla seslerini duyurarak, halkı, sağlıklarını tehdit eden uygulamalar konusunda uyarmak olduğunu da ifade etti.

DAĞ “İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ayhan Dağ da, tüm meslektaşlarını diyetisyenler gününü kutlayarak Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği ile işbirliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Beslenme, sağlık ve sağlıklı beslenme terimlerinin, son dönemde yazılı ve görsel medyada sıklıkla magazin haberleri içinde yer aldığını belirten Dağ, şöyle devam etti:

“Bu haberlerde,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin neden olacağı kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon diyabet obezite gibi sağlık risklerinden çok, besinler ve besinlerin formda kalmayla ilişkileri vardır.

Sağlık riskleriyse genelde ikinci planda kalmakta, formda ve ince kalmayla ilgili meseleler, zayıf ve ince kalmak için verilen mücadeleler konunun asıl önemli olan  sağlık boyutunu dikkatlerden kaçırmakta, estetik görünüm kaygıları ön plana çıkmaktadır”

Kısa sürede kilo vermek için bilinçsizce yapılan diyetlerin insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Dağ, diyetisyenlerin, yaşamları boyunca eğitimlerine devam ederek, yeni gelişmeleri takip etmeleri ve bilgilerini yenilemeleri gerektiğini vurguladı.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.