1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAĞLIK ALANINDA DÜZGÜN ÇALIŞAN BİR SİSTEM YARATMAK İÇİN ÇOK GEÇ KALINDI”
“SAĞLIK ALANINDA DÜZGÜN ÇALIŞAN BİR SİSTEM YARATMAK İÇİN ÇOK GEÇ KALINDI”

“SAĞLIK ALANINDA DÜZGÜN ÇALIŞAN BİR SİSTEM YARATMAK İÇİN ÇOK GEÇ KALINDI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, sağlık alanında düzgün çalışan bir sistem yaratmak için çok geç kalındığını, bu alanda hızla atılım yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

A+A-

BOZER: “SAĞLIK ALANINDA DÜZGÜN ÇALIŞAN BİR SİSTEM YARATMAK İÇİN ÇOK GEÇ KALINDI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, sağlık alanında düzgün çalışan bir sistem yaratmak için çok geç kalındığını, bu alanda hızla atılım yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Hemşireler Haftası çerçevesinde  Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Sağlık alanında ciddi sorunlar bulunduğunu belirten Bozer, sağlık yasalarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlık sektöründe hızlı gelişmeler yaşandığını, yasaların geçirilip, düzenleme yapma noktasına gelinmesi gerektiğini kaydeden Bozer, “Ümidimizi yitirmeden ihtiyaçları karşılamalıyız” dedi.

Bozer, “Dünya Hemşireler Haftası” dolayısıyla 10 Mayıs Cuma gün düzenlenecek etkinliğe katılarak sağlık çalışanlarının yanında olmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

OĞUZ KÖSE

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse de “6-12 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası” dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, Bozer’i  10 Mayıs Cuma gün düzenlenecek etkinliklerine  davet etti.

Özel günlerde daha çok mesleğin sorunlarının ön plana çıktığını kaydeden Köse, Sağlık Çalışanları Yasası’na değinerek, bu yasanın memnuniyet verici olmadığını söyledi.

Sağlık Çalışanları Yasası’nın geçmesinin ardından uzun süreden beri Hemşirelik Yasası’nın geçmesini beklediklerini belirten Köse, yasanın bir türlü meclise taşınamadığını kaydetti.

Bazı hastanelerdeki servislerin personel eksikliği nedeniyle hizmete açılamadığını söyleyen Köse, hükümetin iç yarışında 400’e yakın istihdam yaptığını, ancak sağlık alanında ihtiyaca rağmen istihdam yapılmadığını belirtti.

Hemşireler Birliği Yasası’nın geçirilmesi gerektiğini kaydeden Köse, hemşire olmayıp, hemşire adı altında hizmet verenlerin engellenebilmesi adına yasaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.