1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI BİLE GÜVENMEZKEN?
SAĞLIK BAKANI BİLE GÜVENMEZKEN?

SAĞLIK BAKANI BİLE GÜVENMEZKEN?

KKTC Sağlık Bakanı'nın ameliyatını Türkiye’de olması ...

A+A-

 

Geçtiğimiz günlerde Girne Akçiçek Hastanesi Başhekim Vekili Salih Beyoğlu’nun geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavi için devlet hastanesi yerine YDÜ Özel Hastanesine kaldırılmasının tartışmaları sürerken, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul’un kalp ameliyatını Türkiye’de olması yeni tartışma yarattı.

KKTC’deki sağlık yönetiminden sorumlu yetkililerin şifayı yönettikleri kurumlar yerine başka yerlerde araması ‘sağlık yetkilileri KKTC sağlık sistemine güvenmiyor’ yorumlarına yol açarken, bakanın geçirdiği ameliyatın devletin resmi haber ajansından ‘haber’ olarak geçilmesi ayrı bir tartışma konusu yarattı.

Konu gün boyu Sosyal Medya’da tartışma yaratırken, tartışmaların büyük kısmı ‘sağlık bakanı bile sisteme güvenmezse biz nasıl güvenelim’ yönünde gerçekleşti.

Bir kısım kullanıcı ise sağlık bakanı olmanın tedavi için Türkiye’ye gönderilmeyi bekleyen başka hastaların önüne geçmek için iyi bir yol olduğunu vurguladılar.

Köşe Yazarı ve TV Programcısı Cenk Diler attığı Sosyal Medya üzerinden attığı iletide “Bütün devlet büyükleri Türkiye'de ameliyat oluyor. Bizden farkları ne? Boncuk var çıkarttıklarında?” diye sorarken, İletişim Uzmanı Ali Bizden de attığı iletide “İzbul KKTC Sağlık Bakanıdır. Devlet ve özel tüm hastanenler ona bağlıdır! Cümleten geçmiş olsun” diye göndermeli tepkide bulundu.

Gazeteye konuşan bir tıp uzmanı ise adada kalp nakli bile yapmışken sağlık bakanının şifa aramak için yurt dışını seçmesini son derece yanlış bulduğunu söyleyerek bu durumun KKTC Sağlık sistemine tümden güvensizlik anlamına geldiğini belirtti.

Uzman “sağlık bakanımızın hastalığının ne olduğunu tam bilemiyoruz ancak aldığım bilgi 4 tane damarının kapalı olduğunu yönündeydi. Bu bağlamda düşünürsek, bakanın tedavisi bu ülkede rahatlıkla yapılabilirdi” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta başı ‘Dünya Kalp Günü’ nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, KKTC’de geçen yıl sadece Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yılda bin kişiye anjiyo yapıldığını, 500 stent takıldığını, 300-400 by-pass ameliyatı gerçekleştiğini açıklamıştı.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.