1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI GÜLLE; ''BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI....''
SAĞLIK BAKANI GÜLLE; ''BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI....''

SAĞLIK BAKANI GÜLLE; ''BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANIMI....''

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle;

A+A-

“ÖNEMİNİ HİÇ YİTİRMEYEN BİR MESLEK”

“AKILCI İLAÇ KULLANIMI” KONULU PANEL, YARIN AKŞAM TABİPLER BİRLİĞİ’NDE...

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “14 Mayıs Eczacılık Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Eczacılar, dün olduğu gibi bugün de toplumsal yaşam içindeki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir” dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle mesajında, eczacılığın, toplumsal yaşamda önemini hiç yitirmeyen bir meslek olduğunun altını çizdi.

Mesajında “Sağlık sistemi için özel bir öneme sahip eczacılarımızın en önemli günü olan 14 Mayıs, bilimsel olarak eczacılık eğitiminin başladığı gündür”  diyen Gülle, Eczacılık Bayramı’nın 175 yıldan beri kutlandığını kaydetti.

Günümüzde, eczacılık mesleğinin yeniden şekillendiğini belirten Gülle, eczacıların işlevlerinin sadece hastalıkların iyileşmesine yönelik ilaç hizmeti vermek olmadığını, bunun yanında ‘Farmasötik Bakım’ ve ‘Sağlık Danışmanlığı Hizmetleri’  de sunmakta olduklarını ifade etti.

Gülle, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) de ortaya koyduğu gibi, bilinçsiz ve kontrolsüz antibiyotik kullanımının direnç gelişmesi nedeniyle, çok dikkatli ve hekim kontrolünde kullanılması gerektiğini kaydetti.

Eczacıların, halkın “akılcı ilaç kullanımı” konusunda bilinçlendirmede de en önemli bir paydaş olduğunu vurgulayan Gülle, “Bu nedenle sağlık hizmeti sunulmasında en önemli paydaşlarından olan eczacıların,  dün olduğu gibi bugün de sağlık sistemi içerisinde önemi artarak devam etmektedir” dedi.

“Bakanlık olarak eczacılarımızın sorunlarını çözüp çalışma koşularının iyileştirilmesi ve sundukları hizmetlerin kalitesini artırılması yönünde çalışmalarımızı yoğunlaştırmaktayız” diyen Gülle, eczacılık mesleğine ömür, gönül ve emek vermiş tüm eczacıları bayramını en içten dileklerle kutladı.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Sağlık Bakanlığı, Eczacılık Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenleyor.

Buna göre, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği işbirliğiyle “Akılcı İlaç Kullanımı” konulu panel, yarın akşamı saat 19.30’da Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Lokali’nde yer alacak.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de katılacağı panelde, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Müdürü Uzman Eczacı Mertdoğan Soyalan birer konuşma yapacak.

Açılış konuşmalarından sonraysa, YDÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, UKÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. C. Kemal Buharalıoğlu, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Alp Yıldırım ve DAÜ Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Hamurtekin, “Akılcı İlaç Kullanımı” hakkında birer sunum gerçekleştirecek.

Eczacılık Bayramı dolayısıyla, Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl hayata geçirdiği bir başka çalışma da, halkın ‘akılcı ilaç kullanımı’ konusunda bilinçlendirilmesine yönelik hazırlanan televizyon kamu spotları ve görsel materyalli bilgi broşürlerinin olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin bugün saat 16.30’da Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği heyetini de kabul edeceği kaydedildi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.