1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “İŞLENMİŞ GIDALAR DENETİM ALTINDA”
SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “İŞLENMİŞ GIDALAR DENETİM ALTINDA”

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “İŞLENMİŞ GIDALAR DENETİM ALTINDA”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlıkta yeni vizyon ve reform çalışmalarının sürdüğünü, gıda konusunun da yeniden yapılandırılacağını söyledi.

A+A-

GÜLLÜELLİ: “SAĞLIĞA AYKIRI GIDA VE KAYNAK SULARI ÜLKEYE GİREMEZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlıkta yeni vizyon ve reform çalışmalarının sürdüğünü, gıda konusunun da yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bakanlık yetkilileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ülkeye giren (askeri kantinler haricindeki) tüm işlenmiş gıdaların denetime tabi tutulduğunu söyledi.

Tarım Bakanlığı’nın kendine düşen çalışmaları yaptığını, Sağlık Bakanlığı’nın da laboratuarların koordineli çalışmasını, etkin denetim yapılmasını üstlendiğini anlatan Gülle, konuyla ilgili yasanın en kısa zamanda Meclis gündemine getirilerek geçirilmesinin hedeflendiğini ekledi.

Gülle, Sağlık Çalıştayı’nın sonuçlarının Salı günü açıklanacağını da söyledi.

GÜLLÜELLİ

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli de basın toplantısında, dairenin görevinin halk sağlığını korumak ve halkın hasta olmasını engellemek olduğunu söyledi.

Güllüelli, Temel Sağlık Hizmetleri’ne bağlı 15 sağlık merkezinin 76 hemşire ve 29 doktorla hizmet verdiğini, tüm merkezlerde birinci basamak sağlık hizmeti, koruyucu hekimlik için aşı uygulamaları bulunduğunu, bazı merkezlerde 112 acil servisin 7/24 görev yaptığını ifade etti.

Bilgilendirme toplantıları ve ev ziyaretlerinin belli bölgelerde rutin olarak yapıldığını da söyleyen Güllüelli, okul depo ve kantinlerinin de temizlik, hijyen bakımından denetimlerinin yapıldığını ve bu denetimler sonucunda okul kantinlerine temiz olduğunu bildiren yazıların asılacağını kaydetti.

OKUL KANTİNLERİ MERCEK ALTINDA

Okullarda dengesiz beslenme ve şişmanlığı önleyici tedbirlerin alınacağını da söyleyen Güllüelli, çocukların ilerleyen yıllarda kalp-damar hastalıkları, diyabet ve şişmanlık gibi sorunlarla karşılaşmamaları için bu tür tedbirlerin önemli olduğuna işaret etti.

“SAĞLIĞA AYKIRI GIDA VE KAYNAK SULARI ÜLKEYE GİREMEZ”

İhraç edilecek ürünlere sağlık sertifikası, ithal edilen ürünlerde ön izin uygulamalarının devam ettiğini kaydeden Güllüelli, ön izni alınan ürünlerin de gıda mühendislerinin incelemelerine tabii tutulduğunu, sağlığa aykırı bulunan gıda ve kaynak sularının ülkeye girişine izin verilmediğini söyledi.

Güllüelli, 44/2008 sayılı Tütün Ürünlerinden Korunma ve Denetim Yasası uyarınca kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasak olduğunu hatırlatarak, burada amacın tütün kullananlara zorluk çıkararak tütün tüketimini minimuma indirmek, aynı zamanda pasif içiciliği engellemek olduğunu vurguladı.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi adına denetimlerin süreceğini kaydeden Güllüelli, meyve sebze konusuna da hassasiyetle eğildiklerini belirtti.

“GRİP SONUÇLARI H3N2 DEĞİL”

Mevsimsel grip nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini, yoğun bakımda yatan hastaların ise taburcu edildiğini kaydeden Güllüelli, Türkiye’ye gönderilen sonuç analizlerinde bu hastalardaki virüsün Negatif çıktığını ve hayatını kaybeden ile tedavi olan kişilerin H3N2 virüsü taşımadıklarının öğrenildiğini söyledi.

“SU ÇİÇEĞİ AŞISINI YAPTIRIN”

Güllüelli, suçiçeği aşılarının hastane ve sağlık ocaklarında yapıldığını, aşı yapılmasını önerip teşvik ettiklerini de söyledi.

Suçiçeği aşısının 1 yaşta bir kez, daha sonra 4-6 yaşlarında tekrar yapılması halinde ömür boyu koruma sağladığını anlatan Güllüelli, aşıların ihmal edilmemesi gerektiğini kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.